Verdieping 2.0

Mariska  |  

Ik wist niet dat de impact zo groot was!

2022, was het jaar waarin ik next level ging! Ik ben volledig uit mijn comfortzone gestapt en geen uitdaging uit de weg gegaan. Als ik het heel kort samenvat zijn dit de kernwoorden van het jaar ‘loslaten’, ‘verdieping’, ‘kleur’!

Het jaar begon met de prachtige borstmassage training. Een cadeau aan mezelf. Verwarmend en intiem en tegelijkertijd enorm helend omdat ook in je borsten veel verdriet en pijn opgeslagen kan liggen.  

Daarna volgde in raptempo de zweethut. Een kleine, donkere, bloedhete en volle ruimte. Wat zag ik daar tegenop en wat was ik trots toen ik er na 2x 2 uur weer uitkwam. Wat een ervaring. Zodra ik me kon overgeven aan warmte en stopte met me ertegen verzetten, werd het gelijk een stuk aangenamer. 

Dit was nog maar het begin van mijn avontuur. Er volgde een 3-daagse training karakterstructuren waarin we 75% van de tijd bloot elkaars lichaam bestudeerde, vreselijke horror-oefeningen deden, dansten en heelden. 

Iedere maand ging ik naar mijn vrouwen-opleiding waarin het jaarthema hormonale balans was. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding tot presentatietrainer waarin ik vooral leerde mijn eigen verhaal scherp te krijgen en het podium te pakken. En dat smaakt naar meer! 

Ons huis kreeg een volledige metamorfose. Van saai en grijs gingen we naar kleur. Heel veel kleur. En gezelligheid. Eindelijk is ons huis ook echt een thuis geworden waar het fijn is om te zijn. 

Helaas moesten we ook een vreselijke knoop doorhakken. Van de een op andere dag kon onze grote liefde Cartouche niet meer lopen. Met enorme pijn in ons hart hebben we hem moeten laten gaan. Uit liefde.

Ik ontdekte de magische werking van plantmedicijnen en werd er op slag verliefd op. Het plantmedicijn helpt je verder te kijken en diepere lagen aan te boren. Soms confronterend maar vooral heel helend en bevrijdend. Ik gebruik het zelf nu regelmatig om de verdieping op te zoeken. Ook pas ik het toe in mijn coaching en dat is magisch. 

De laatste 2 maanden van het jaar besloot ik offline te gaan en onlive. Ik nam uitgebreid de tijd om te mediteren, te schrijven, mijn qigongs te doen, met het yoni eitje te werken, plantmedicijn te gebruiken en te studeren. Ik zocht de verdieping in mezelf en voelde hoe iets nieuws begon te borrelen. 

Om het jaar in stijl af te sluiten ging ik de allergrootste uitdaging aan. Met knikkende knieën en heel veel nieuwsgierigheid onderging ik een ayahuasca ceremonie. ‘Intens’ is een understatement. Tegelijkertijd was het een fantastische en transformerende ervaring. Een kindtrauma kwam aan het licht en mocht ik doorwerken. Zo bijzonder. 

Na de ayahuasca en mijn tijd offline vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ineens had ik haarscherp voor ogen wat ik te doen heb, wat mijn missie is.

Zoals ik al vaker geschreven heb, laat een intensief en onvervuld kinderwenstraject diepe sporen achter. Over het verdriet en het gemis wordt voorzichtig gesproken. Maar dat je seksleven geruïneerd is en dat je buik en bekken een koude, kille fabriek geworden zijn i.p.v. een heilige tempel, dat is niet iets wat je aan de grote klok hangt. Te veel schaamte, te veel verdriet, te gênant. 

Toen ik 2 jaar geleden op expeditie zelfliefde ging, had ik niet kunnen bedenken dat wanneer de seksuele energie weer zou stromen, mijn leven in de breedste zin van het woord zoveel leuker en uitdagender zou worden. Ik dacht namelijk dat ik al een leuk leven had en dat ik alleen iets op seksueel gebied te fixen had. Met terugwerkende kracht kan ik nu zien hoe vlak en mat mijn leven was omdat het nu zoveel meer kleur en glans heeft gekregen.  

Alles wat ik dit jaar gedaan heb, had nooit plaats kunnen vinden zonder de stroom van seksuele levensenergie. 

Mijn missie is helder; 

Ik help vrouwen met een onvervulde kinderwens hun vuurtje weer op te stoken. Ik help ze hun levensenergie weer aan te wakkeren. Ik help ze hun heilige tempel weer eigen te maken, vrij van schaamte en verdriet zodat hun levensvuur weer kan branden. 

Best een spannend thema maar zo ontzettend noodzakelijk om mee aan de slag te gaan. Het leven wordt zoveel leuker, mooier, frisser en uitdagender als de seksuele energie weer stroomt! 

Wil je meer weten over mijn coaching, kijk dan hier of stuur me een berichtje. 

Liefs,
Mariska

Laat een reactie achter