Alles op z'n kop! 

Een onvervulde kinderwens zet je leven finaal op zijn kop. Alle plannen die je had, zijn in één klap van de baan geveegd.

Het kamertje dat bedoeld was als kinderkamer blijft pijnlijk leeg.

De grote eettafel blijft avond aan avond gedekt voor 1 of 2.

Het huis in de kindvriendelijke buurt voelt ineens niet meer als thuis.

De handige gezinsauto is nu een gedrocht van een bak.

Het werk dat prima part time uitgevoerd kon worden, biedt totaal geen uitdaging meer.

De school waar je jezelf al op het plein zag staan wachten, de voetbalclub waar je langs de lijn wilde staan, de ponyles waar je langs de bakrand wilde kijken, het gaat allemaal niet door. 

‘Hoe vul ik mijn leven nu in?’

Om nog maar niet te spreken over...

...de angst dat je nooit meer kunt genieten van het leven.

...de pijn. Je bent bang voor de beerput die je lostrekt. Komt het dan ooit nog goed? Kun je dan ooit nog stoppen met huilen?

...praten over de ongewenste kinderloosheid, niemand lijkt je te begrijpen.

...seks. Je hebt nul libido en je bent bang dat het je relatie gaat kosten.

...de toekomst, hoe ga je die invullen?

‘Gaat deze rauwe pijn ooit nog over en wordt het leven ooit weer leuk?’

2L3A4981

Je wilt zo graag...

...weer blij door het leven gaan.

...het verdriet niet meer je leven laten beheersen. Het vertrouwen voelen dat het goed komt en je niet bang hoeft te zijn voor je gevoelens.

...jouw verhaal durven delen en je begrepen voelen.

...weer gelukkig zijn in je relatie waarbij je weer zin hebt in seks zonder dat het een 'moetje' is.

...een idee hebben hoe je nu je leven betekenis kunt geven.

‘Je wilt zo graag weer genieten van het leven’

Wanneer je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Je gelooft het nu misschien nog niet, maar het leven is echt ontzettend leuk. Ook zonder kinderen. Maar... dan heb je wel in actie te komen. Als je op de bank blijft zitten wachten, dan gebeurt er niets. Sterker nog, je gaat je alleen maar ellendiger voelen. 

Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Ik weet heel goed hoe spannend het is om hiermee aan de slag te gaan. Om al je moed nog 1x bij elkaar te rapen. Maar ik weet ook, hoe ontzettend fijn het is om laagje voor laagje het verdriet, de spanning, de angst en de woede los te laten. Om weer energie te hebben en een doel in het leven. Om weer volle bak, schaamteloos, te genieten van alles wat het leven nog meer in petto heeft.

lotus_roze

Het resultaat wanneer we samen aan de slag gaan:

...Je staat weer! Je gaat blijer en vrijer dan ooit door het leven.

...Het verdriet heeft een speciaal plekje gekregen en je weet precies wat je moet doen als je er weer even mee geconfronteerd wordt.

...Je bent niet alleen in staat om erover te praten, maar ook om met reacties, al dan niet kwetsend, om te gaan.

...Je geniet meer dan ooit van je vrouwzijn, van jezelf, van je partner! Niet omdat het moet maar omdat je weer verlangens hebt.

...Je ziet de toekomst positief tegemoet en hebt wellicht nieuwe plannen in het vooruitzicht!

In de praktijk

Wanneer je bij mij in de praktijk komt wil ik eerst weten hoe het met je gaat. Hoe voel je je echt, wat gaat er in jou om. Vaak vinden we dit al een hele uitdaging om hardop uit te spreken. Maar dit is wel de basis van je welbevinden. Ik creëer daarom een veilige space om hier continu mee te oefenen d.m.v verschillende werkvormen en behandelingen. Iedere keer opnieuw luisteren naar je lichaam, naar je gevoelens, naar je angsten, naar je grenzen én je wensen. Bewustwording hiervan is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.

 

Een sessie duurt 2 uur en van te voren weet ik nooit precies wat we gaan doen. Dit laat ik altijd afhangen van het moment, hoe jij erbij zit en waar jij behoefte aan hebt. Ik heb inmiddels een rugzak vol werkvormen en gesprekstechnieken en ik combineer dit altijd met een lichaamsbehandeling als een ademsessie, borst- of buikmassage, een yoni ei ceremonie of een reiki behandeling. Altijd in overleg en afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

Borst
Buik
Breath
Yoni_ei
Rite
Website afbeeldingen aanbod-2

Reacties van klanten

Ik voel me zoveel lichter - De pijn in mijn nek en schouders is gewoon weg - Het lijkt wel of ik een dag naar de sauna ben geweest - De baksteen van verdriet die op mijn maag lag is weg - Ik voel me zo relaxt - Ik kan er geen woorden voor vinden - Ik voel me zoveel sterker - De druk op mijn borst is weg - Mijn pms-klachten zijn sterk verminderd - Ik durf eindelijk te praten over ons seksleven met mijn partner - Ik heb een knoop door doorgehakt - Ik heb voor het eerst echt fijne seks gehad - Dit zou iedere vrouw zich regelmatig moeten gunnen - Het is een soort mini vakantie

 

Onderstaand gesproken berichtje mocht ik ontvangen n.a.v. een Rite of the womb ceremonie!

Tarieven

Losse sessie - 2 uur: € 149 

De Schaamteloos Genieten Expeditie van 6 maanden bestaat uit 6 sessies van 2 uur: € 799
Tijdens deze expeditie
 ben ik tussendoor altijd bereikbaar voor vragen.

Rite of the womb ceremonie of Mini retraite van 4 uur: € 295 

 

Welkom

Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk, een veilige space, waarin je mag zijn wie je bent, mag voelen wat je voelt en jouw grenzen gerespecteerd worden. 

 

Wil jij groeien en heb je een tikkeltje lef, dan is de Schaamteloos Genieten Expeditie echt iets voor jou! Wacht niet langer en vraag direct een gratis kennismakingsgesprek aan.  

 

Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos verzet worden. Daarna ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Reacties van klanten

Wat ik van Mariska geleerd heb, is mijn gevoelens toe te laten. Ik had, voordat ik aan de coaching begon, depressieve klachten. Ik genoot niet meer van het leven en had geen energie meer voor 'leuke' dingen. Mijn verdriet zette ik een tijdlang aan de kant maar dankzij Mariska lukt het me nu veel beter om dat toe te laten. Ik merk dat dat enorm oplucht en ruimte geeft. Het verdriet is er nog wel af en toe maar nu ik het vaker toelaat, heeft het niet meer de overhand. En als het er wel is, laat ik het op het moment zelf toe, of op een later moment als het even niet kan. 

Ook heeft ze me geleerd dingen van me af te schrijven of te tekenen. Ik teken graag maar het lukte me niet om me daartoe te zetten. Het voelde nutteloos. Nu ik dat regelmatig doe, merk ik dat het zó fijn is. Ik vond mezelf niet goed genoeg voor wat betreft het tekenen maar ik ben er dankzij Mariska achter gekomen dat dat niet uitmaakt. Dus nu teken of schrijf ik ook wel eens zonder doel, zonder perfectie, zonder zelfkritiek. Gewoon om mijn gevoelens op papier te zetten. 

Ook ben ik er door de coaching achtergekomen dat ik een enorm gevoelsmens ben. Ik doe steeds meer op intuïtie en gevoel en dat klopt bijna altijd. Dankzij Mariska ben ik me hier veel bewuster van.

Ik ben trots op de stap die ik heb genomen om contact op te nemen met Mariska. Nieuwe dingen vind ik spannend en vermijd ik indien mogelijk. Maar nu wist ik, er moet iets gebeuren. Ook ben ik trots op hetgeen dat ik bereikt heb. Ik ben veel meer mezelf bij anderen en kies ook veel vaker voor mezelf. Dat is ook iets wat Mariska mij heeft geleerd en vooral in het begin op hamerde. Lief voor jezelf zijn!

Claudia

Lieve Mariska,

Ik ben een aantal maanden geleden aan een coachingtraject begonnen bij Mariska omdat ik regelmatig tegen dingen aanliep binnen mezelf. En ondertussen kan ik zeggen dat ik zoveel geleerd heb over mezelf, inzichten en handvatten heb gekregen wat ik van tevoren niet voor mogelijk hield. Ontzettend blij met hoe ik nu over mezelf denk, dat helpt me enorm op prive maar ook op zakelijk vlak! Mijn “traject” is nu even klaar maar ik kom zeker bij haar terug. Ik voel me hier zo op m'n gemak, altijd fijn om “gewoon” een gesprek te hebben of een reiki sessie te ondergaan. Mariska, super bedankt voor het worden van een betere ik!

Angela

Lieve Mariska,

Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en samen met jou "mijn traject" ben ingegaan. Ik kwam verdrietig, somber en gespannen binnen. Na veel geprobeerd te hebben, geloofde ik er ook niet meer zo in maar ik wilde me ook niet meer zo voelen!

Dankzij jouw ademsessies en de fijne gesprekken ben ik zo blij. Ik geniet weer, kan weer echt lachen, voel de energie weer stromen én voel me van binnen en buiten ontspannen. 

Dank je wel Mariska, je bent de beste coach ever!

Liefs, Bianca

Mijn eerste afspraak bij Mariska was op 14 februari, Valentijnsdag. Hoe ironisch dat ik juist op die dag afreisde naar Ravenswaaij; ik wist niet wat ik kon verwachten, was nietsvermoedend en toch voelde ik al een hele poos dat ik dit moest doen. En hoe mooi is het dat ik achteraf kan zeggen dat ik mezelf zo’n mooi cadeau heb gegeven op Valentijnsdag? 

Wegens een onvervulde kinderwens, diverse IVF-pogingen en de wens om toch nog een IVF-traject in te gaan, kwam ik bij Mariska terecht. Ik wilde zorgen dat mijn lichaam en geest weer in balans kwamen en blokkades in mijn lijf opruimen. Ik had altijd veel onrust en knopen in mijn buik en was vrij vlak qua emoties. 

Mariska is een hele warme, lieve en kundige vrouw die ruim de tijd voor je neemt en mij direct op mijn gemak stelde. De eerste keer hebben we kennis gemaakt met elkaar en een ademhalingssessie gedaan. Ik merkte daarna direct verschil! Het ademen zorgde ervoor dat de eeuwige pijn in mijn nek en schouders verdween.  

Tijdens onze bijeenkomsten heb ik kennis gemaakt met ademhalingssessies, diverse oefeningen om meer gevoel met mijn lijf te krijgen, Reiki behandelingen en massage van mijn psoas spier. Mariska voelt per sessie aan wat nodig is en stemt het lichaamswerk daarop af. Ze neemt je helemaal mee in de te nemen stappen en begeleidt hierin met aanmoedigende woorden afgestemd op jouw situatie.  

Mariska geeft hele praktische, goed toe te passen tips. Ze denkt echt mee en geeft kleine bruikbare stapjes mee die je in je dagelijks leven toe kunt passen.  

Na een traject van een half jaar kan ik zeggen dat er veel veranderd is; ik voel veel minder onrust en heb een manier gevonden om ermee om te gaan als het er wel af en toe is. Ik ben creatiever, voel mezelf vrijer en fijner in mijn lijf.  

Lichaamswerk is magisch; ik begrijp niet hoe het werkt, maar ik weet inmiddels wel dat het werkt. Ik denk met hele fijne gevoelens terug aan onze sessies.

Lieve Mariska, ik hoop dat je nog heel veel vrouwen nieuwe inzichten, verlichting en ondersteuning mag gaan geven want dit gun ik iedereen! Ik ben zo super blij dat ik de stap genomen heb en daarmee veel meer bewustwording bij én in mezelf heb gecreëerd!

Sofie

Lieve Mariska,

Ik heb van jou een buikmassage mogen ontvangen die zich richtte op het aanraken en ontspannen van de nieren (een plek waar ik onbewust nog veel angst opgeslagen heb) en de psoasspier (de spier die nog veel verdriet met zich meedraagt). De nieren en de psoas hebben een enorme invloed op de doorbloeding van het buik- en bekkengebied en de stroming aldaar. 

Na vele operaties aan mijn vrouwelijke organen was dat mij een uiterst pijnlijk en gespannen gebied. Maar Mariska raakt zacht en doelgericht aan, in samenwerking zoekend naar de juiste plek. 

Ik kon echt voelen dat zij ook emotioneel precies wist wat dit op kon roepen. En dat is zo welkom! Zo kon er weer een stukje pijn uit mijn weefsels verdwijnen en ontstond er weer ruimte. 

Haar wetende en voelende handen, haar liefdevolle persoonlijkheid en haar eigen levenservaring op dit gebied gaven een warme en veilige bedding. 

Dank je wel. 

Anja

Mijn longen hebben het slecht naar hun zin gehad afgelopen najaar. Na veel medicatie werd het nog steeds niet beter. Ik bleef moe, kortademig, lamlendig, niet lekker in mijn vel. Maar je moet wel door. Je hebt verplichtingen op je werk, maar vooral thuis wordt er op je gerekend. Geen moment kun je denken ‘nu laat ik mijn hoofd hangen’.

De teugels wat laten vieren waardoor ik het stukje van de eindeloze controle op alles wat meer kon loslaten, daar zocht ik nog wel iets voor. Iets wat je jarenlang al doet en denkt dat je het op die manier ook voor iedereen goed doet, maar je vergeet een belangrijk iemand... Ja je vergeet jij!

Met die verminderde longcapaciteit ben ik gewoon al net iets minder fit, maar dat wil ik natuurlijk nooit toegeven. Als ik dan een ontsteking krijg, dan hakt dat er extra in omdat er al te weinig reserves zijn. Dus ja, terug naar het najaar van 2021... 

Eigenlijk konden en mochten we nog niet zoveel vanwege Covid-19, ik had een hoest van een bejaarde, shag rokende, man en 0,0 energie. Toen heb ik naast de gangbare paden ook Reiki in overweging genomen. Twee fysieke sessies waarbij ik helemaal los kwam van alles. Een keertje helemaal nergens aan denken. Totaal ontspannen. Daarnaast heeft Mariska me ook twee sessies op afstand gegeven. 

Naast Reiki ben ik ook gestart met ademsessies bij Mariska, online in mijn eigen veilige omgeving. Helemaal niet erg als ik in slaap viel, want dat gebeurde zeker in het begin nog weleens omdat ik zo moe was. Verbonden ademhalen zorgt voor een diepe ontspanning én je voelt de blokkades in je lichaam doorbreken. Met ademhalen kon ik veel van mijn bewuste en onbewuste opgekropte emoties en blokkades oplossen. Ik voel nu geen blokkades meer met ademhalen, daarnaast is mijn doorbloeding beter, heb ik het minder snel koud en stroomt er meer energie. 

Sinds januari is helemaal het roer om en ben ik veel gaan wandelen. Wandelen helpt me ook met loslaten, niet alles meer willen doen in het huis. Niet helpen met de kinderen (van mijn man) naar bed brengen. Niet altijd alles perfect hoeven opruimen of de wasmand altijd leeg. Het is niet erg als er een keer iets niet is gedaan of als je een keer nee zegt tegen je manager, partner of kinderen of als er een keer iets in de soep loopt. Het is niet erg wanneer er een keer een afhaalmaaltijd wordt gegeten omdat je dag lang was en je ook gewoon met je benen onder de tafel wilt schuiven.

Je kan niet altijd ‘aan’ staan, je kan niet overal de controle over hebben. Er is maar één jij. Ik heb door de Reiki, de ademsessies en gesprekken met Mariska maar ook met vriendinnen mogen leren mezelf te koesteren want ik wil nog langer mee dan vandaag!

Eveline