Intimiteit, hoe belangrijk is het eigenlijk?

Mariska  |  

We denken vaak dat intimiteit niet zo belangrijk is. Dat we een hartstikke leuke relatie hebben zonder. Maar is dat wel echt zo? Zijn jullie nog geliefden of leef je meer als broer en zus naast elkaar?

Door, in mijn geval een jarenlang kinderwenstraject, was intimiteit op een zeer laag pitje komen te staan. Ik kon het niet. Mijn lichaam ging volledig op slot. Überhaupt in bed liggen zorgde al voor enorme verkramping. 

Totdat ik dacht ‘ik wil toch niet nog 40 jaar als een plank in bed liggen, smoesjes bedenkend, lelijk ondergoed dragend, hopend dat mijn partner moe is of geen zin heeft’. 

Toen die gedachten in begonnen te dalen, ben ik met mezelf aan de slag gegaan en heel eerlijk, ik vond het dood- en doodeng. Alleen al praten over dit thema, over mijn vrouwelijke lichaamsdelen, over plezier en genot zorgden voor rode wangen, blokkades en verstijving. 

Toch zette ik door. Ik wilde zo graag ontdooien, van die spanning af en het weer leuk en fijn hebben in bed. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn partner, ook voor ons samen. 

Ik ging op ontdekkingstocht en het bleek geen quick fix; even een massage of healing en ‘hop’ verstijving verdwenen. Het was een behoorlijke wereldreis. Achteraf gezien het allermooiste avontuur van mijn leven met een geweldige eindbestemming. 

Weer intiem kunnen zijn, ervan genieten, kunnen en durven geven maar ook zeker ontvangen heeft een groots effect op onze relatie. Niet alleen in bed, ook in het dagelijks leven ervaar ik veel meer verbinding en liefde voor elkaar. En dat is nog niet alles, mijn hele leven heeft in alle opzichten zoveel meer kleur, vertrouwen en stevigheid gekregen. 

Dit gun ik jou ook! Daarom geef ik dinsdag 18 en donderdag 20 juli om 20.00 uur de gratis online masterclass ‘Heling van seksueel trauma en weer genieten van intimiteit’. In deze masterclass deel ik mijn reis met jou en vertel ik wat ervoor nodig is om elkaar (weer) te vinden zodat jij, en jullie, weer als geliefden door het leven gaan en alle vruchten die daarbij horen kunnen plukken.

Ook als je denkt ‘ik heb geen trauma op dit gebied maar toch lukt het niet (meer) om intiem te zijn’ ben je van harte welkom. 

Laat een reactie achter