Vrij zijn

Mariska  |  

Niet in tijd

Niet in materie

Niet in werk

Maar…

Bevrijd van…

Schaamte

Angsten

Spanningen

Bevrijd van…

Kaders

Overtuigingen

Beperkingen

Bevrijd van…

Laagjes

Maskers

Omhulsels

Genietend van het Italiaanse leven, realiseer ik me hoe hard ik afgelopen jaren aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt heb. Ik heb loodzware klei om moeten ploegen voordat ik zaadjes kon gaan planten. Ik heb mezelf behoorlijk wat water, zon, voeding en liefde moeten gegeven om te kunnen wortelen in de grond. 

Sommige zaadjes groeiden goed en snel, anderen hadden meer tijd en aandacht nodig. Soms moest ik kiezen voor een ander soort. 

De eerste oogst is al een tijdje binnen. De tweede oogst was niet verkeerd. De smaak heb ik te pakken. Ik word er steeds bedrevener in. De derde oogst is aan de beurt. Hier in Italië voel ik hoe mooi ik in bloei sta. 

Letterlijk en figuurlijk voel ik me vrij. Vrij in mijn lichaam. Vrij in mijn hoofd. Vrij in mijn zijn. Ik geniet van mijn lijf. Van wie ik ben. Als ik in de spiegel kijk ben ik trots op de vrouw die mij aankijkt. Ik heb het maar mooi geflikt omdat ik niet meer akkoord ging met hoe het was. 

Heling van seksueel trauma (ongeacht de oorzaak) vraagt om vertraging en een zachte aanpak. Soms vloog ik, in mijn eigen proces, uit de bocht en ging te snel. Toen niet fijn, wel heel leerzaam. Het heeft me bewust gemaakt hoe ongelofelijk kwetsbaar ons systeem is. 

Weer in verbinding komen met mijn eigen lichaam, met mijn borsten, baarmoeder en yoni, was de belangrijkste voeding die ik mijn eigen zaadjes kon geven. Iedere keer opnieuw luisteren naar hun wensen, hun grenzen, hun verhaal. Luisteren naar hun stemmen die eerst zachtjes fluisterden, inmiddels luid en duidelijk hoorbaar zijn. 

Het was nodig om eerst mijn eigen stuk aan te kijken. Mijn eigen proces door te gaan. Mijn trauma te helen. Mijn eigen lichaam te leren kennen, ontdekken en lief te hebben voordat ik mijn partner weer in verbinding kon toelaten en in alle opzichten kon en kan ontvangen. 

Ik ben bevrijd!

Laat een reactie achter