Herken je dit?

Je bent ongewenst kinderloos en daar kunnen duizenden redenen voor zijn. Ik noem er een paar op:

MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
jij bent of je partner is onvruchtbaar
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt geen partner
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt een erfelijke aandoening die je niet wilt doorgeven
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt iets meegemaakt waardoor je er nu niet aan durft te beginnen
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt het uitgesteld en nu lukt het niet meer
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt 1 of meerdere IUI, IVF, ICSI pogingen gedaan, helaas zonder resultaat
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
het wil gewoon niet lukken
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je partner wil geen kinderen
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je partner heeft al kinderen en vindt dat genoeg
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
...

En ik nu kan ik me heel goed voorstellen dat je worstelt met het volgende:

MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je vindt het moeilijk om erover te praten
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je voelt je alleen en onbegrepen
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt heel veel verdriet maar kunt het met niemand delen
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
in je hoofd heeft het een plekje gekregen, maar toch voel je je moe of heb je last van fysieke klachten
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je hebt geen idee hoe je je leven nu invulling moet geven
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je bent het contact met je hart en je lijf volledig verloren
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
grenzen, je hebt geen idee meer wat dat zijn
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
je houdt niet meer van je eigen lijf, van wie jij bent
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
intimiteit, je moet er niet meer aan denken
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
...

JE MOET HET ZELF DOEN,

MAAR JE HOEFT HET NIET ALLEEN TE DOEN

Ik weet hoeveel verdriet je kunt hebben als je ongewenst kinderloos bent. Hoe moeilijk het is om erover te praten. Hoe ingewikkeld het is om te voelen wat je nodig hebt. Hoe pittig het is om je leven anders in te ‘moeten’ richten. Hoe lastig het is om grenzen aan te geven. Hoe het contact met je lichaam totaal uitgeschakeld kan zijn. Ik weet het, want I’v been there…

Erover praten helpt enorm, geeft lucht, ruimt op en maakt dat familie, vrienden, buren, collega’s weten wat er in je omgaat en je kunnen steunen als je dat nodig hebt. Je staat er niet alleen voor. Maar erover praten kan behoorlijk confronterend, verdrietig, pijnlijk of frustrerend zijn waardoor je het niet, of veel te weinig, doet.

Praten alleen is vaak ook niet genoeg. Het helpt je zeker de eerste moeilijke jaren door maar daarna kun je toch, soms opnieuw, vastlopen. In je hoofd heeft het verdriet en het gemis een plekje gekregen. In je lijf waarschijnlijk nog niet. Onbewust blijf je dat voelen, blijft er iets borrelen wat steeds harder gaat koken. Je merkt dat je maar geen beslissingen kunt nemen, je weet niet wat je nu precies wilt gaan doen, je merkt dat je vooral heel erg vanuit je hoofd alles beredeneert. Je bent de verbinding met je lijf, met je hart, met je gevoel verloren. En je hebt misschien zelfs fysieke klachten hierdoor. Geen zorgen, ook daar ben ik doorheen gegaan.

HELING IS EEN PROCES DAT OP ALLE LAGEN DOORGEVOERD MAG WORDEN!

_MG_2898

Praten ging mij vrij snel goed af. Maar weer verbinding maken met mijn lijf, gevoel, grenzen aan durven geven, doen waar ik heel gelukkig van word, mezelf weer letterlijk in de spiegel aan durven kijken en weer genieten van intimiteit, dat vond ik knap lastig.

Totdat ik in de gaten kreeg dat ik niet alleen op mentaal vlak heling nodig had. Heling is een proces dat ook doorgevoerd mag worden op lichamelijk-, emotioneel- en spiritueel niveau.

Maar als super nuchtere had ik daar nog wel wat moed en overtuigingskracht voor nodig. Maar wat ben ik blij dat ik daar stappen in gezet heb, dat ik me daarvoor heb opengesteld. Het heeft me zoveel opgeleverd.

Nu alle 4 de niveaus meer in balans zijn, merk ik dat ik me zoveel fijner, vrijer, energieker, krachtiger en gelukkiger voel. Verdriet dat onbewust nog altijd vastzat in mijn lijf, is losgekomen en opgeruimd. Ik weet heel duidelijk wat me te doen staat, ik kan krachtige keuzes maken, ik kan beter ontspannen, ik heb meer energie én ik luister veel meer naar mijn hart, naar mijn lijf i.p.v. naar mijn hoofd en irritante ego. En dat is zo fijn! Dat gun ik jou ook.

 

COACHING

Wil je gewoon je verhaal delen met iemand die weet hoe het voelt? Wil je leren praten over dit moeilijke onderwerp? Voel je dat je op een keerpunt staat? Dat het tijd wordt om met jezelf aan de slag te gaan? Tijd om dit verdriet een mooie plek te geven? Tijd om nieuwe toekomstplannen te maken? Kom dan in actie, trek aan de bel, ik loop heel graag een stukje met jou mee.

Ik vind het ontzettend belangrijk om een veilige plek te creëren voor het uiten van jouw gevoel. Voor een lach en een traan. Voor een duik in de diepte maar ook voor heerlijke nuchterheid. Voor lekker praktisch zodat je weet hoe je direct aan de slag kunt.

We kunnen in gesprek gaan in mijn praktijk maar we kunnen ook lekker naar buiten en al wandelend aan de slag. Daarnaast krijg je iedere afspraak ook een ademsessie of een Reiki behandeling omdat ik uit ervaring weet hoe helend dit werkt.

NA AFLOOP *:

MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Weet jij hoe je moeilijke momenten de ruimte kunt geven
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Kun jij weer verbinding maken met je lijf, hart en gevoel
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Kun je beter ontspannen en omgaan met spanning
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Kun je makkelijker je verhaal delen met je naasten
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Weet je welk nieuw pad je mag in slaan op privé- of zakelijk gebied
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Heb je krachtige keuze gemaakt en weet je welke stappen je gaat nemen in je leven
MASTER beeldmerk_KOPER_WEB
Kun je weer liefdevol naar jezelf kijken

* afhankelijk van jouw doelen

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.

Referenties-MIK

Na jaren van medische trajecten in binnen- en buitenland zonder het gewenste resultaat, kwamen we tot de conclusie dat onze grootste wens spijtig genoeg niet gerealiseerd gaat worden. Dat was het dan.. daar zaten we met ons verdriet, boosheid, rouw, zwangere vrienden en familie.. hoe moest ik hiermee omgaan?

Op Facebook kwam ik een webinar van Mariska tegen en besloot me aan te melden. Ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb

genomen! Na het webinar heb ik contact gezocht met Mariska en zijn we gestart met online coaching, omdat ik niet in de buurt woon.
 
Online coaching had ik eerst wat twijfels bij, maar het ging prima! Heel fijn om met iemand te spreken die 'ervaring' heeft met ongewenste kinderloosheid en weet wat je doormaakt.
 
Na een aantal sessies hebben we fysiek afgesproken zodat ik ook een ademsessie kon krijgen. Als nuchtere noordeling had ik hier niet al te veel verwachtingen van, want tot nu toe hadden 'alternatieve dingen' nooit geholpen.
 
Dit keer had ik het mis, er gebeurde wel degelijk wat. Hoewel ik het idee had dat het al stukken beter ging door de coachingsgesprekken, merkte ik bij de ademsessie dat er in mijn lichaam nog wel degelijk verdriet en veel spanning zat. Het gaf mij inzicht dat het dus niet alleen mentaal is, maar ook lichamelijk.
 
De ademsessies helpen mij verder in de verwerking van, en het kunnen omgaan met, ongewenste kinderloosheid. Bedankt Mariska!

Agnetha

Referenties-MIK

Bedankt voor het mooie consult.
De ademsessie was echt magisch. Het gevoel probeer ik te omschrijven, maar is haast te groots om er de juiste woorden aan te geven.
Maakt ook niet uit, het effect wat het op mij heeft gehad is echt heel fijn. Alsof er letterlijk weer een stuk is opgeruimd. Een deurtje is opengegaan, en een blokkade is weggenomen.
 
Heb me gisteren, en nog steeds, heel ontspannen en loom gevoeld. Had vannacht de vreemdste dromen, kan niet alles goed herinneren maar is oké, ik werd met een blij gevoel wakker. 
 
Bedankt voor het gesprek en de mooie inzichten. Het 70/80% verhaal blijft door mijn hoofd spelen. Zo fijn en geeft heel veel rust. Het stuk zelfliefde ga ik (nog) meer toepassen de komende weken.

Emmy

Referenties-MIK

Hoi Mariska, nogmaals bedankt voor vandaag. Ik was heel zenuwachtig in het begin maar gelukkig werd ik snel op mijn gemak gesteld door jou en de anderen. De gesprekken heb ik als fijn ervaren en eindelijk voelde ik mij eens niet eenzaam......

De oefening met het ademhalen was voor mij een spannende en beetje heftige ervaring maar heeft bij mij aardig wat los gemaakt. Ik was helemaal kapot toen ik thuis was maar ik vond het een super leuke dag en ik heb er zeker wat aan gehad. 😁

Karin

Referenties-MIK

Ik wilde je nog even laten weten dat ik terugkijk op een hele fijne middag. Je had het perfect geregeld, een fijne rustige locatie, lekkere hapjes en drankjes en een ongedwongen sfeer. Niets moet, alles mag. Het heeft me erg goed gedaan om met mensen te kunnen praten die hetzelfde meemaken en weten hoe het voelt. Je leert van de verhalen en je leert meer over jezelf. Ook de ademhalingstechniek was erg verhelderend. Ik voelde me stukken lichter toen ik naar huis reed en heb weer nieuwe inzichten gekregen. Dank je wel daarvoor.

Lianne

Referenties-MIK

Inmiddels thuis aan de koffie laat ik je verhaal van vanochtend nog even de revue passeren en weer schieten de tranen in mijn ogen. Wat een mooie en ontroerende woorden. Maar ook heel dapper hoe je je verhaal vertelde en hoe sterk maar toch ook kwetsbaar je daar stond.

Ine

Referenties-MIK

Top dat jij naar buiten durft te schrijven en praten. Wereldkundig wilt maken over ongewenst kinderloos zijn. Ik volg je graag!

Tineke

Referenties-MIK

Nogmaals dank voor de ademsessie vanmiddag. Wat een emotie kwam er los maar wat voelt het (nog steeds) goed. Het lijkt en voelt alsof er kilo's van me zijn gevallen, echt heel fijn. Ik kijk uit naar onze vervolgsessie. Je bent een top coach!

Anja

Referenties-MIK

Ik worstel ontzettend met het niet krijgen van kinderen. Een verscheurend verdriet. Het deed me zo goed om jou dit zo treffend te zien omschrijven. Ik kijk er naar uit om je te mogen volgen. 

Anoniem

Referenties-MIK

Bedankt voor deze prachtige dag! Heb genoten, gelachen, gehuild en bovenal prachtige mooie mensen mogen leren kennen. Voel me een rijk mens ♥️

Emmy

Referenties-MIK

Wat heb ik genoten van deze waardevolle dag! Er was zoveel herkenning in de verhalen. Het was fijn om eindelijk eens “bondgenoten” te ontmoeten. Stuk voor stuk mooie, krachtige vrouwen die hebben geleerd om te kijken naar hetgeen ze wél hebben. Fijn dat er zoveel tijd was om samen in gesprek te gaan. Ik heb vandaag nieuwe inzichten opgedaan die ik zeker meeneem in mijn rugzak. Bedankt voor deze inspirerende dag! 

Lianne

Referenties-MIK

Bedankt voor een ontzettend fijne dag gisteren. Heb zelf al best wat 1-op-1 begeleiding gehad in mijn proces, maar wat werkt samen delen met ZIJ die het echt snappen toch ontzettend verbindend en helend. Daarnaast werkt jouw positieve en energieke manier van deze dag begeleiden echt aanstekelijk! Dank dus!🤩🥰

Anne-Marie

Referenties-MIK

Mariska deelde haar verhaal met onze 2e bachelorjaar studenten in de opleiding vroedkunde van de AP Hogeschool Antwerpen.
Haar verhaal was zo puur en bewoog studenten. Ze gaf hen inzicht in de harde realiteit van ongewenste kinderloosheid. Dit werd zowel door de opleiding zelf als door studenten ervaren als een meerwaarde voor hun groei naar competente beroepsbeoefenaars. Dankzij Mariska’s getuigenis konden studenten zich niet alleen een beeld vormen van het verloop van vruchtbaarheidsbehandelingen, maar verworven ze inzicht in ‘de patiënt’ en de pijnlijke gevoelens die achterblijven. Ze beschreef haar strijd, maar ook hoe ze zich terug een weg bokste naar geluk en plezier in het leven.

Luka Van Leugenhaege - Lector - Onderzoeker Vroedkunde - AP Hogeschool Antwerpen

Referenties-MIK

Ik heb onlangs naar je verhaal geluisterd vanuit de opleiding verloskunde. Wauw, wat raakte jij mij ontzettend. Ik vind het zo sterk dat je van je pijn je kracht maakt. Ik besefte al dat het fertiliteitstraject ontzettend emotioneel, verdrietig en zwaar is. Maar jij hebt mij echt laten inzien dat het veel meer is dan alleen dat. En dat je leven echt stilstaat ondanks dat alles doorgaat. Ik heb zoveel aan je verhaal gehad en zie in dat loze opmerkingen zeker niet toepasselijk zijn. Een luisterend oor en vooral het erkennen dat de verdriet er mag zijn is veel belangrijker. Ik heb ook een opdracht gemaakt na je hoorcollege en had je die graag toe gestuurd zodat je kan zien hoeveel ik als vroedvrouw in spé aan je verhaal heb gehad. Lieve Mariska, bedankt voor het delen van je o zo intieme verhaal. Ik vind je een ontzettend sterke vrouw.

Jennifer - Leerling verloskundige AP Hogeschool Antwerpen