Liefde, geluk, vrijheid en verbinding, dat is wat ik ervaar na heling van mijn seksueel trauma

Een lang, intens en helaas onvervuld kinderwenstraject heeft bij mij diepe sporen achtergelaten. 'Verplicht' vrijen en heel veel nare onderzoeken en pijnlijke behandelingen zorgde ervoor dat ik afgesneden raakte van mijn lichaam. Mijn bekkengebied werd koud en donker en intimiteit werd een enorme struggle. Ik kon er niet meer van genieten, mijn lichaam schoot op slot en ik 'vertrok' in gedachten naar een andere wereld.

Ook lukte het niet om bij mijn diepste gevoelens en verlangens te komen. Emoties waren afgevlakt. Het leven ging gewoon zijn gangetje, geen enorme hoogtepunten, ook geen diepe dalen. Het was gewoon oke!

Totdat ik me realiseerde dat ik met 'gewoon oke' en mijn interne strijd rondom intimiteit, geen genoegen meer kon en wilde nemen. In de eerste plaats niet voor mezelf, in de tweede plaats niet voor mijn vriend én niet voor onze relatie. Ik besloot, hoe vreselijk spannend ook, een innerlijke reis te gaan maken. Een reis die mijn leven, ons leven, op alle fronten, in positieve zin, compleet veranderd heeft. 

2L3A6073

Kwetsbaar thema

Omdat seksueel trauma een ontzettend kwetsbaar en gevoelig thema is en heel veel verschillende oorzaken, ervaringen en gevolgen kent, heb ik verschillende opleidingen en studies gevolgd om vrouwen goed en deskundig te kunnen begeleiden. 

Ik volgde opleidingen tot Intuitief Coach, Ademcoach, Reiki Practitionar, Presentatietrainer, Lichaamsgerichte Traumatherapeut en Psychedelica Traumatherapeut. Daarnaast volgde ik een intense training over de Karakterstructuren.

Ik hou van persoonlijke ontwikkeling en ik ben nooit uitgeleerd. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen en bijscholen zodat ik jou ook steeds verder mee kan nemen op jouw reis. 

Zo zit ik op dit moment in het vierde jaar van de 4-jarige Post-HBO opleiding Dao van de Vrouw. Deze opleiding gaat over de vrouwelijke weg volgens het Taoïsme waarbij kalmte, zachtheid, sensualiteit en vitaliteit centraal staan. Zo ben ik o.a. geschoold in het werken met het Yoni Eitje en de Yoni Steam en geef ik borst- en buikmassages. 

Lichaam en geest

Ik, en heel veel Oosterse stromingen maar ook gerenommeerde Westerse trauma onderzoekers, zijn ervan overtuigd dat lichaam en geest een zijn. Dat trauma niet alleen ligt opgeslagen in ons hoofd, maar vooral opgeslagen in ons lichaam, in onze cellen, bindweefsels, spieren en organen. Door de spanningen en emoties vanuit je lichaam te ontwortelen, en het zenuwstelsel te kalmeren, kan er diepe heling ontstaan.  

Zelf heb ik dat ook zo ervaren. Uren praten was voor mij niet de oplossing. Mijn lichaam op een diepe laag leren ontspannen en het vertrouwen geven dat ik veilig ben, in het hier en nu, was de sleutel tot mijn leven in liefde, vrijheid en verbinding. Daarom staat het lichaam in mijn therapiesessies centraal. 

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag, neem dan contact met mij op.