Ademen is leven!

Mariska  |  

Hoe bewust ben jij je van je ademhaling? Sta je daar weleens bij stil? Tot een paar jaar geleden was ik me er totaal niet van bewust. Ik ademde net zo vanzelfsprekend als dat mijn hart klopt, mijn cellen vernieuwd worden, mijn eten verteert etc. Ik stond er echt niet bij stil dat je ademhaling de enige functie is die je kunt sturen, waar je invloed op kunt uitoefenen. En, mijn mooiste ervaring, dat je je hierdoor serieus beter gaat voelen. Echt waar!

Mijn eerste kennismaking met ‘bewust’ ademen was op het Transformatie-event van Robert Bridgeman. Met 300% zekerheid durf ik te zeggen dat deze dag mijn leven voorgoed veranderd heeft. Positief dan he! Maar holy moly, ik moest deze dag wel eerst even door een paar ‘kleine’ – lees flinke – belemmerende overtuigingen heen. Heb er serieus meerdere keren over nagedacht hoe ik het pand ongezien zo snel mogelijk kon verlaten. Al dat ‘spirituele gedoe’, niks voor mij. Aan de andere kant was ik ook rete-nieuwsgierig naar wat er allemaal zou gaan gebeuren. Dus… ik bleef. 

Van de hele dag kan ik me eigenlijk alleen maar de ademsessies herinneren. De struggles en de enorme weerstand tijdens de eerste sessie in de ochtend. De totale overgave, het intense verdriet en de opluchting tijdens de tweede sessie in de middag. Maar ook het euforische en magische gevoel dat ik na afloop had. Hieperdepiep en 10 kilo lichter reed ik van Amsterdam terug naar huis. Dit was zo’n groot cadeau aan mezelf. Was ik even blij dat ik er niet stiekem tussenuit gepiept was. Ik weet zeker dat ik dan niet stond waar ik nu sta. Ik had dit voor geen goud willen missen. 

Ondanks dat ik heel goed kan praten over de pijn en het verdriet dat ik nooit mama ben geworden en ik tranen echt wel toe kan laten, had ik toch altijd het gevoel dat er ergens diep van binnen een enorme wond in mij huisde die het daglicht niet kon verdragen. Een pijn die ik liever niet wilde voelen en heel graag heel ver weg bleef stoppen. Tijdens het ademwerk was er geen houden meer aan, deze wond moest heel voorzichtig opengebroken en geheeld worden. Ik heb geloof ik nog nooit zo intens en vanuit mijn tenen gehuild. En hoewel we vaak ontzettend bang zijn voor de pijn én de tranen, was dit juist zo’n ontzettende bevrijding. Het klinkt gek maar het was zo fijn om, gedragen door prachtige muziek en liefdevolle energie, zo in en in intens te kunnen huilen. Verdriet te mogen hebben en voelen. Alles eruit te mogen gooien wat me al lange tijd zo onbewust in de weg zat.

 Na deze dag wist ik twee dingen heel zeker; ik wilde serieus aan de slag als ongewenst kinderloos coach én ik moest – zo snel mogelijk – ademcoach worden want de ervaring die ik heb gehad, die gunde ik echt iedereen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ben nu gecertificeerd ademcoach en heb inmiddels zelf al heel veel ademwerk gedaan. Ik vind het fascinerend om te ervaren hoe iedere keer weer een stukje pijn en verdriet afbrokkelt en ik letterlijk meer lucht, vertrouwen en kracht ervaar. Hoe ik hierdoor weer contact heb leren maken met mijn gevoel dat lange tijd uitgeschakeld was. Hoe ik mezelf heb leren accepteren, precies zoals ik ben. 

De verbonden ademhaling is een super krachtige tool om blokkades, verdriet, woede, angst, schuld, schaamte, stress en gepieker los te laten. Om weer te leren ontspannen, je veilig te voelen en te doen wat jij graag wilt zodat je het leven weer vol vertrouwen en met liefde kunt leven. Niks spiri-wiri, niks geen abracadabra, niks geen vaag gedoe. Je hoeft alleen maar te liggen en te ademen, de rest volgt vanzelf. 

Ademsessies gebruik ik zeer regelmatig in mijn coachingspraktijk en niet alleen voor ongewenst kinderloze vrouwen. Ook als jij voelt dat de energie niet lekker stroomt in je lichaam, er ergens iets blokkeert, er een steen op je maag ligt, je onverwerkt verdriet hebt, je angstig, onrustig of gestresst bent of nog altijd last hebt van oude wonden en je wilt dit heel graag opruimen, hier doorheen leren ademen en meer ontspannen in worden, dan ben je meer dan welkom. 

Liefs,

Mariska

‘Zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter