Pak jij jouw verantwoordelijkheid?

Mariska  |  

Deze week kwam het woord ‘verantwoordelijkheid’ een paar keer, op verschillende momenten, voorbij in mijn leven. Terwijl ik met tegenzin, wat niet vaak gebeurt, op weg was naar de fysio om te trainen en mijn knie sterker te maken. Zuchtend en kreunend, hoe lang gaat dit nog duren? Tja, dat ligt natuurlijk helemaal aan mezelf. Als ik goed mijn oefeningen doe en x op x blijf trainen, dan ga ik als een speer. Als ik de handdoek in de ring gooi, dan gaat het nog heeeeeel lang duren. Pak je verantwoordelijkheid Maris! 

Iemand anders deed een oproepje in de dorpsapp. Ze had een ‘taxi’ nodig om naar haar therapie te kunnen. Ik vond het zo moedig dat ze om hulp durfde te vragen, dat ik haar direct opbelde en binnen 2 minuten bij haar op de stoep stond. Deze vrouw neemt haar leven serieus en pakt de verantwoordelijkheid voor haar eigen leven. 

Een dame appte mij maandagochtend, Maris, mag ik alsjeblieft deze week komen? Het gaat niet zo lekker met mij. Zichzelf zo ongelukkig voelen wilde ze niet meer. Ze neemt de touwtjes zelf in handen en pakt haar verantwoordelijkheid. Super dapper.

Mijn nieuwste podcast gaat over je verantwoordelijkheid pakken. Niet wijzen met een vingertje. Geen ja maar’s meer. Actie. 

Misschien een tikkeltje confronterend maar ik bedoel het met liefde. 

Laat een reactie achter