Gesloten hart

Mariska  |  

Seksueel trauma zorgt er dikwijls voor dat we, onbewust, ons hart afsluiten. Je hebt het vaak niet eens door. Langzaam verlies je de verbinding met jezelf (mogelijk ben je het al jaren kwijt) maar ook met je partner, met de mensen om je heen. Je verdwijnt in een pijnlijk, leeg isolement. 

Schaamte speelt hier een grote rol in. Schaamte omdat er grenzen overschreden zijn en je je niet geweerd hebt. Schaamte om hierover te praten. Schaamte voor de pijn, het verdriet en de boosheid die in je zit. Schaamte voor je lichaam. Schaamte om wie je bent en wat je doet of juist niet. Deze schaamte zet je klem. Deze schaamte blokkeert je leven. 

Ik geloof erin dat dit niet zo hoeft te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat jij jouw hart weer kunt openen. Dat de dikke muur van schaamte afgebroken kan worden. Opgeruimd. Dat de altijd aanwezige spanning die in jouw systeem opgesloten ligt bevrijd kan worden. Zodat de liefde voor jezelf, voor het leven, voor anderen weer vrij kan gaan stromen. 

Deze reis begint bij jezelf. Eerst mag je hart zich weer openen voor jou! Voor wie jij bent, voor je lichaam, voor al jouw krachtige beschermers en prachtige kwaliteiten. 

Veiligheid

Vertrouwen

Vertraging

Verzachting

Verbinding 

Deze 5 V’s zijn de basiselementen voor dit proces, voor jouw reis. Alle vijf de V’s zijn van essentieel belang om je hart te kunnen openen en het leven weer in vrijheid en liefde te leven. Ik gun jou jouw reis omdat ik uit ervaring weet hoe ongelofelijk verrijkend dit is. 

Laat een reactie achter