Wyck, het geheim van Maastricht!

Mariska  |  

Vorige week zijn wij, Hans en ik, weer eens lekker 2 dagen naar onze favoriete stad Maastricht geweest. Al jaren staat deze stad voor ons met stip op nummer 1; de sfeer, de mensen, de taal, de terrassen, de winkels, het eten. Heerlijk! Alsof je je in het buitenland waant en dat ‘maar’ anderhalf uur van huis…

In deze blog wil ik onze ontdekkingen met je delen. Plekken die je naar mijn idee niet mag missen wanneer je een bezoek brengt aan Maastricht. En dan is dit uiteraard nog maar een fractie van wat er allemaal te doen en te zien is. Want er is nog zoveel meer.

Het geheim van Maastricht

Op aanraden van vrienden logeerde we dit keer in de wijk ‘Wyck’. Een supergaaf, hip en authentiek stadsdeel van Maastricht. Aan de andere kant van de Maas. En wat is het hier te gek. Echt, hier moet je heen. Leuke hotels, hippe winkels, toffe restaurantjes en….. een geweldige patisserie ?

Overnachten

Meestal is Hans van het uitzoeken van hotels maar dit x nam ik het heft in handen. Ik wilde niet naar een standaard hotel met 326 kamers. Ik wilde iets leuks, iets bijzonders, iets aparts. En dat is gelukt. Wij logeerde bij hotel The Dutch.

Hotel The Dutch ligt midden in de wijk Wyck. In 2 minuten sta je in de winkelstraat. Maar wanneer je in je kamer bent, heb je dat totaal niet in de gaten. Het hotel is zeer smaakval en retro ingericht. Overal vind je leuke hoekjes om te zitten, koffie/thee/fris of een ijsje uit de vriezer mag je gewoon pakken. Er staan leuke spelletjes op de bar en een tafelvoetbal nodigt uit tot een potje spelen.

We hadden gekozen voor de Large kamer. Waarom niet? En wat een goed besluit. De kamer is echt te gek en superroyaal. Ook hier smaakvol ingericht met leuke retro gadgets als een mini Smeg-koelkastje, een ouderwetse telefoon, lekkere stoelen en de badkamer, die is echt awesome. Te gekke retro roze tegels met…. een megagroot 2 persoons ligbad. Hoe tof is dat.

Onze favoriet; eten!!!

Nadat we de spullen in de kamer hebben gezet trekken we gelijk de stad. Hoogste tijd voor de lunch. Dat hebben we gedaan bij Café Zondag. Ook weer zo’n hip tentje waar je makkelijk aanschuift aan ouderwetse schooltafels. Geen ingewikkelde kaart maar ook zeker niet standaard.

‘s Avonds heb ik ongelooflijk veel zin in sushi dus reserveren we een tafel bij Umani by Han. Maar dit is geen gewone sushi, dit is echt afschuwelijk lekkere luxe sushi. Echt, hier moet je heen gaan. Wij hebben geweldig gegeten.

‘s Morgens ontbijten we niet in het hotel maar gaan we de stad in. Ik heb een volledig glutenvrij restaurant gevonden en hier MOET ik gewoon naar toe. De kaart ziet er zo goddelijk uit dat het water me 2 dagen van te voren al in de mond staat.

En die verwachting maken ze meer dan waar. Wat een te te te gekke tent is The Broth Bar. Al mag je wel gewoon gluten eten, ook dan moet je hier zeker weten heen. Het ontbijt is SUPER en ook de rest van de kaart én de taartjes zien er zeer smakelijk uit. Daarnaast is de hele sfeer in de bar geweldig. Echt, ik denk dat ik binnenkort speciaal ‘s morgensvroeg naar Maastricht rij alleen maar om daar de hele dag door te brengen. Ik ben fan!

Shoppen!

Natuurlijk brengen we een bezoek aan boekwinkel de Dominicanen in de grote Kerk. Heerlijk om te struinen tussen alle rekken. Ik ben gek op boeken maar dit keer is het Hans die met een wijnbijbel van, ik denk 10 kilo, de deur uit loopt ? Handig als we nog een hele middag voor de boeg hebben. Maar ach, het is een grote vent!

Heb jij een stoere kerel dan moet je echt een bezoek brengen aan Arborator. Wat een gave zaak en wat een toffe gast. Hier verkopen ze stoere overhemden, jeans en stevige stappers van Red Wing Shoes. Echt, als je lang plezier wilt hebben van te gekke schoenen, dan moet je deze kopen. Ik baalde er gewoon van dat ze geen damesmodellen in de winkel hadden. Maar daar ga ik zeker weten naar op zoek!

Nadat Hans zichzelf getrakteerd heeft op een boek en schoenen, kon ik het, sinds hele lange tijd, niet laten om even binnen te wippen bij Lingeriewinkel Berger. Ik ben groot fan van merken als Prima Donna en Marie Jo. En laten ze die hier nu precies verkopen. Fijn geholpen, voor zover mogelijk gezien de corona-regels, loop ik even later weer naar buiten met een prachtig nieuw setje. Ik ben er zo blij mee.

Als je, net als ik, een zoetekauw bent, dan moet je zeker weten even langs gaan bij Chocolaterie & Patisserie Smores. Oh oh oh, ik had de hele winkel wel op willen kopen. Prachtig mooie taartjes, macarons en bonbons liggen daar naar je te lonken. Te lekker gewoon.

Natuurlijk kan ik nog wel even doorgaan maar voor nu laat ik het hierbij. Heb je accuut zin gekregen om naar Maastricht te gaan, dan zou ik zeggen, gelijk regelen. Gelijk boeken. Niet wachten. Doen! Waarom niet?

De andere kant van geen kinderen mogen krijgen, is dat je redelijk snel en eenvoudig lekker een paar dagen weg kunt gaan. Gun jezelf die luxe. Geniet van die vrijheid. Doe eens gek!

Want zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter