Yoni ei ceremonie

Zondag 23 oktober van 10.00 tot 14.00 uur

Een yoni ei ceremonie is een liefdevolle en zachte manier om dichterbij je gevoel te komen, je vrouwelijkheid te eren en waarderen en de leukste manier om je sensualiteit en seksualiteit te ervaren en vergroten.

Het gebruik van een yoni ei is een eeuwenoud ritueel dat van vrouw op vrouw werd doorgegeven en weer sterk in populariteit toeneemt. Steeds meer vrouwen willen hun vrouwelijke, sensuele kant ontdekken, ontwikkelen en omarmen en veel meer vanuit hun bron, de baarmoeder, het leven leven. Een ei-ceremonie is daarin ondersteunend en helend.

Tijdens de ceremonie gaan we met behulp van het yoni ei ons lichaam ontdekken en onze vrouwelijke, creatieve, seksuele levensenergie activeren. Stap voor stap neem ik je mee op deze reis. Expeditie Zelfliefde ten top al zeg ik het zelf.

2L3A4695

Deze ceremonie is voor jou als je:

  • ten eerste aan alle kanten voelt dat je iets met het eitje te doen hebt. Men zegt dat het eitje je moet roepen. Zo heb ik dat zelf ook ervaren. Als je mij dit 5 jaar geleden had aangeraden, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard
  • voor het eerst of opnieuw wilt leren genieten van je eigen sensualiteit, seksualiteit en vrouwelijkheid
  • spanning wilt aarden of mogelijke trauma’s in je bekkengebied los wilt laten
  • de gevoeligheid in je vulva en vagina wilt verhogen
  • je hormonen in balans wilt brengen of minder last wilt hebben van menstruatie- of pms-klachten
  • pijn bij het vrijen wilt verminderen of mogelijk laten verdwijnen
  • je zelfvertrouwen en zelfliefde een boost wilt geven
  • met meer plezier en energieker in het leven wilt staan
  • klaar bent schaamtegevoelens rondom sensualiteit en seksualiteit

Voel jij aan alles dat dit is wat jou te doen staat, dat je niet meer akkoord gaat met de huidige situatie. Meld je dan aan. Naast ademwerk heeft het yoni eitje bij mij de grootste transformatie te weeg gebracht.

Schaamteloos genieten is een zachte en ontspannen yoni

Het programma

We beginnen met een korte kennismaking. Daarna leer ik je alles over het eitje, hoe je het gebruikt, reinigt, wanneer wel en wanneer niet gebruikt etc. Ook leg ik uit wat we precies gaan doen en wat je kunt verwachten. Met liefde beantwoord ik al jouw vragen. Als je nog geen eitje hebt, kun je er een uitzoeken.

Als we met het eitje aan de slag gaan, liggen we, ik doe zelf ook mee, in een cirkel met onze hoofden naar het midden. De hele ceremonie lig je onder je eigen laken of deken op een zacht matras. Hierdoor creëer je je eigen bubbel en zie je niet wat de ander aan het doen is. Tegelijkertijd zit in het samenzijn heel veel kracht, verbinding en heling.  

Alles wat er is, is welkom. Angst, verdriet, boosheid, blijheid, alles mag er zijn maar we blijven weg van opwinding, daar mag je thuis verder mee experimenteren.

BELANGRIJK om te weten. Je bent NIETS verplicht tijdens de ceremonie. Ik rijk je mogelijkheden aan maar als iets voor jou niet fijn voelt, doe je het niet en adem je rustig door. Ontspanning, veiligheid en je eigen grenzen bewaken staan met stip op nummer 1!

Na de ceremonie rusten we, een belangrijk onderdeel van de oefening omdat we hiermee ons yin-aspect cultiveren. Daarna is er ruimte om na te praten en ervaringen uit te wisselen, als je wilt!

We sluiten de ceremonie af met een fijne lichte (vegetarische) lunch.

2L3A4735

Over mij

Door een intens en jarenlang kinderwenstraject was ik het contact met mijn lichaam, met name met mijn yoni, volledig kwijtgeraakt. Mijn buik was een koude kille fabriek geworden. Van intimiteit kon ik niet meer genieten. Enerzijds door jarenlang min of meer ‘verplicht’ te moeten vrijen, anderzijds door de honderden onderzoeken en behandelingen bij de gynaecoloog.

Na eerst met het verdriet en de rouw aan de slag te zijn geweest, werd de volgende stap het hervinden van liefdevol contact met mijn lichaam en van mijn seksualiteit. Ik wilde en kon niet verder leven met een geruïneerd seksleven. Ik wilde mijn man niet blijven afwijzen of maar even zijn gang laten gaan om er voorlopig maar weer vanaf te zijn. Dit vond ik niet gezond.

Praktische info

Yoni_ei

• Locatie: bij mij in de praktijk, Zandekkers 13 Ravenswaaij

• Dag: zondag 23 oktober

• Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

• Een lichte (vegetarische) lunch is inbegrepen

• Prijs: € 149 inclusief btw, exclusief het yoni ei

• Eitje: prijzen variërend tussen de € 25 en € 67 euro inclusief btw

• Goed om te weten: ik heb een hond in huis, mocht je allergisch zijn, houd hier dan rekening mee. Ben je bang? Geen zorgen, hij ligt lekker in zijn eigen kamer.

• What else? Mijn praktijkruimte is op zolder, om hier te komen moet je 2 trappen kunnen lopen. De hond komt hier trouwens nooit!

Veel gestelde vragen

Moet ik van tevoren zelf een yoni ei aanschaffen?

Nee, dat hoeft niet. Ik heb een aantal yoni eitjes op voorraad. Ze zijn iets duurder dan wanneer je er een online aanschaft maar je hebt het voordeel dat je ze even vast kunt houden en af kunt stemmen welk eitje jou het meeste aanspreekt. Daarnaast zijn deze eitjes zuiver en van zeer goede kwaliteit.

Kan ik een yoni eitje ook lenen?

In verband met de hygiëne is dat niet mogelijk. Alle yoni eitjes zijn nieuw en ongebruikt, mogelijk alleen vastgehouden. Wanneer je een yoni eitje uitgezocht hebt, steriliseren we het eitje in gekookt water.  

Kan ik een yoni eitje eerst passen?

Helaas is dat niet mogelijk vanuit hygiënisch oogpunt. Wel kan ik je helpen om te bepalen welk yoni eitje voor jou waarschijnlijk het geschiktst is.

Mag ik mijn eigen yoni ei meenemen?

Jazeker!

Ik vind het best wel heel spannend om een yoni ei ceremonie in een groep te doen, is dat raar?

Wees gerust, je bent niet de enige. Ik vond het de eerste keer ook doodeng. Achteraf gezien vond ik het juist heel fijn. Iedere vrouw heeft haar eigen beweegredenen om deel te nemen. Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal. Alles mag er tijdens deze yoni ei ceremonie zijn. Er is niets gek, raar of ongewoon. Laten we elkaar supporten zoals vrouwen dat al duizenden jaren doen. Liefdevol en respectvol.

 

Ik ben bang dat ik een orgasme krijg of dat een andere vrouw een orgasme krijgt. Ik vind dat een ongemakkelijk idee.

Dat kan ik me goed voorstellen. Tijdens de ceremonie is het de bedoeling om de seksuele energie te vermeerderen en in je lichaam te bewaren zodat je veel langer plezier hebt van dit prettige gevoel en deze gezonde vitale energie. Een orgasme zorgt voor een korte hormonale climax gevolgd door een hormonale dip en dat is niet de bedoeling van een ei-ceremonie.

Ik wil er graag bij zijn maar ik weet niet of ik het yoni ei in durf of kan brengen, is dat erg?

Je bent NIETS verplicht tijdens de ceremonie. Ik rijk je mogelijkheden aan maar als iets voor jou niet fijn voelt of als jouw lichaam er niet aan toe is, doe je het niet en adem je rustig door. Ontspanning, veiligheid en je eigen grenzen bewaken staan met stip op nummer 1!

Kunnen de andere vrouwen mij zien tijdens de yoni ei ceremonie?

Als we met het yoni eitje aan de slag gaan, liggen we, ik doe zelf ook mee, in een cirkel met onze hoofden naar het midden. Je ligt de hele ceremonie onder je eigen laken of deken op een zacht matras. Hierdoor creëer je je eigen bubbel en zie je niet wat de ander aan het doen is.

Ik ben die dag misschien wel ongesteld, kan ik dan meedoen met de yoni ei ceremonie?

Jazeker! Je kunt heel goed meedoen alleen breng je het eitje niet in en dat is ook niet per se nodig. Wanneer je menstrueert ben je juist aan het loslaten en schoonmaken. Je kunt wel heel goed je vulva masseren en je lichaam helpen ontspannen en verzachten. Met de aangereikte oefeningen kun je thuis, wanneer je menstruatie voorbij is, verder experimenteren.

Ik heb een zwangerschapswens, kan ik dan met het yoni ei werken?

Jaaaaaa, zeker! Had ik ooit maar van het bestaan geweten tijdens ons kinderwenstraject. Het eitje kan je op een hele mooie manier in verbinding houden met je buik en bekkengebied zodat het daar warm en doorbloed blijft en een aangenamer klimaat om in te nestelen. Daarnaast kan het eitje er ook voor zorgen dat intimiteit met je partner fijn en opwindend blijft en geen 'noodzakelijk kwaad' wordt. Dit komt positief ten goede aan je relatie in deze spannende, mogelijke intensieve, tijd.

Ik ben (mogelijk) zwanger, kan ik dan meedoen met de yoni ei ceremonie?

Intensief trainen (ademtechniek en aanspanning van de bekkenbodem spieren) met het yoni eitje wanneer je zwanger bent wordt afgeraden. Wel kun je heel goed jouw yoni (de weg die het kindje af gaat leggen) leren kennen met het eitje, masseren en helpen ontspannen.

 

Ik ben net bevallen, kan ik dan meedoen met de yoni ei ceremonie?

Na de bevalling en wanneer eventuele wonden genezen zijn, is het werken met het yoni ei een hele mooie en fijne manier om je lichaam (weer) eigen te maken en mogelijke littekenweefsel te verzachten.

Ik heb een Candida, mag ik dan met het yoni ei werken?

Werken met het eitje verbetert de doorbloeding in jouw bekkengebied en zorgt er op een zachte manier voor dat jouw yoni kan herstellen. Dus ja, juist doen, wel goed je eitje steriliseren na afloop.

Ik heb vaginisme, mag ik dan met het yoni ei werken?

Het eitje (er bestaan hele kleintjes) kan je heel mooi helpen om op een zachte en liefdevolle manier de spanning in jouw yoni los te laten. Dit vraagt geduld en training maar kan zeker de moeite waard zijn. 

Heb je een vraag die hier niet tussen staat of wil je liever 1 op 1 een yoni ei ceremonie boeken, dat kan ook!

Neem in beide gevallen alsjeblieft contact met mij op.

Lieve groet,
Mariska