Verliefd op het yoni eitje

Mariska  |  

Weet je nog dat ik vorig jaar rond deze tijd een blog scheef over mijn eerste kennismaking met het yoni eitje. Oei oei oei wat vond ik het spannend. Ik ging met lood in mijn schoenen naar die eerste les. En heel eerlijk, zo volgden er nog wel meer spannende sessies met het eitje. 

Een soort tweestrijd speelde er keer op keer in mij af. Aan de ene kant vond ik het fascinerend, wist ik onbewust dat dit mij veel zou brengen. Aan de andere kant vond ik het ook doodeng, ongemakkelijk en vooral heel moeilijk. Dat we dit in een groep met sisters deden, maakte het voor mij heel fijn en vertrouwd. Ieder onder haar eigen dekentje, in haar eigen bubbel en toch samen. Begeleid door de liefste vrouw die je je kunt wensen. 

Toch had ik ook iedere keer het gevoel dat de hele goe-gemeente aan gynaecologen stiekem mee stond te kijken. Alsof mijn lichaam nog altijd in hun handen was, in hun bezit. Verdriet, ongemak, pijn en schaamte, het kwam allemaal voorbij. Ik weet nog hoe ik soms totaal geblokkeerd op mijn matje lag. Dikke tranen te huilen en wachtend totdat het voorbij zou zijn. Tof? Niet bepaald. Nodig? Zeker weten. 

Ik hield stug vol. Iedere keer opnieuw ging ik de ‘confrontatie’ aan. Ook thuis. Langzaam begon ik het steeds fijner te vinden. Kon ik steeds een beetje meer loslaten en mijn lichaam weer toe-eigenen. Weer contact maken met mijn baarmoeder en yoni (vagina, schaamlippen, clitoris, perineum). Er kwam weer leven in mij. Het werd daar weer gevoeliger en fijn om aanwezig te zijn. Je wilt niet weten hoe doods het daar was door ons jarenlange kinderwens avontuur. 

Geloof het of niet maar inmiddels ben ik verliefd geworden op het eitje. Afgelopen week trainden we weer in de groep en een van mijn sisters zei “Maris, weet je nog, vorig jaar. Hoe anders was het toen.” Bizar wat er in een jaar kan veranderen. Ik geef nu zelf trainingen met het eitje aan vrouwen die verdriet, pijn of angst hebben rondom hun yoni, die moeite hebben met intimiteit en soms volledig op slot schieten. Vrouwen die kampen met endometriose, menstruatie- of blaasproblemen. Vrouwen waarbij seksualiteit een no go is. Supermooi om te zien wat het met hun doet en wat het hun brengt.

Als jij dit of iets soortgelijks ook ervaart. Als jij hiermee worstelt, dan kan ik je echt aanraden om te gaan trainen met een yoni ei. Geloof me als ik zeg dat het life-changing is. Op de eerste plaats voor jezelf maar ook zeker voor je relatie! Vind je het te spannend om alleen te doen, ik begeleid je met liefde.

Liefs,
Mariska

Laat een reactie achter