Schaamteloos houden van je borsten

Mariska  |  

Veel vrouwen die ik spreek in mijn praktijk hebben weinig connectie met hun borsten. De borsten zijn gevoelloos en/of ze hebben een mening over de dames. De een vindt ze te groot, de ander te klein, slap, zwaar, hangend of lelijk. Weinig vrouwen zijn echt trots op hun borsten en voelen er liefde en verbinding mee. 

Lange tijd behoorde ik ook tot deze club. Ik had niet perse een mening over mijn borsten maar ik voelde er zeker geen liefde voor. Nooit gehad. Geboren met 3 tepels (1 is er op mijn 12e verwijderd) vond ik mijn borsten al snel niet mooi. Dat we geen kinderen hebben mogen krijgen, is de relatie met mijn dames niet ten goede gekomen. 

Borstvoeding geven is een supermooi en waardevol moment tussen moeder en kind. Maar ja, die functie hebben mijn borsten niet gehad dus ze voelde voor mij doelloos aan. Verdrietig en pijnlijk. 

Ik heb nooit veel aandacht aan mijn borsten gegeven en stond daar eigenlijk ook niet bij stil totdat ik leerde luisteren naar hun wijsheid. Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn dames voelden zich niet gezien en leefden, letterlijk, een teruggetrokken leven. Dit realiserend deed verschillende kwartjes op hun plek vallen. 

Werken met het yoni eitje en borstmassages lieten mij voelen hoeveel verdriet er in mijn borsten en hart lag opgeslagen. Zachte en liefdevolle aanraking kon al zorgen voor een stroom aan tranen. Wat intens was maar ook ontzettend helend. Het leidde tot waardevolle inzichten. 

Sindsdien zorg ik veel beter voor mijn borsten. Ik masseer ze zelf of ik laat ze masseren door een collega masseur. Ik onderzoek wat ik fijn vind, wat mijn borsten fijn vinden, ik heb aandacht voor pijnlijke emotionele plekken, ik ervaar wat opwindend is en ik luister naar hun wijsheid wanneer ik dat nodig heb. 

Door je borsten te onderzoeken, af te tasten, naar te luisteren, aandacht te schenken en lief te hebben, houdt je je borsten gezond. Daarnaast activeert het je seksuele energie. Jouw levensenergie! Schaamteloos houden van je borsten is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven. 

Wil jij meer aandacht aan je borsten schenken maar vind je het spannend, weet je niet waar je moet beginnen of wil je de ontspannende en helende werking van een massage ervaren, neem dan contact met mij op of kijk even op mijn aanbod pagina

Liefs,
Mariska

Helende liefde, vrouwelijke balans

Laat een reactie achter