Een nieuw huis, een nieuwe start

Mariska  |  

10 jaar geleden hebben we een heerlijk, fijn en comfortabel huis gekocht in Zoelmond aan een gezellig, klein hofje. Gewoon voor de lol. 10 jaar lang wonen we daar al met ontzettend veel plezier. Vanuit ons voorraam kijken wij uit op een klein grasveldje. Aan de achterkant hebben we een super zonnige tuin op het zuiden.

Leven in de brouwerij

Toen wij het huis kochten, hadden we nog de hoop kinderen te mogen krijgen. Kinderen die ons huis zouden vullen met gelach of een boze bui, kinderen die met de buurkindjes buiten zouden kunnen spelen, kinderen die met vriendjes pannenkoeken bij ons zouden komen eten, kinderen die op het kleine schooltje in Zoelmond vriendjes zouden maken, kinderen die in Beusichem op voetbal zouden gaan of in Ravenswaaij naar paardrijles.

Confronterend

Helaas mocht dit niet zo zijn. En naarmate de jaren vorderden werden de spelende kindjes voor ons raam soms wel erg confronterend, werden we af en toe gek van de ballen in mijn mooie hortensia’s of bovenop de motorkap en doet het ons verdriet om 3 maanden tegen een ooievaar aan te moeten kijken van het pasgeboren wereldburgertje 4 huizen verder. Begrijp me niet verkeerd, ik zie kinderen liever buitenspelen dan de hele dag achter de tablet filmpjes kijken. En begrijp me goed, wij gunnen iedereen het allerbeste en een mooi gezin. Maar na een paar jaar waren wij er wel een beetje klaar mee.

Huis te koop!

4 jaar geleden besloten we daarom ons huis te koop te zetten. Maar ja, de afgelopen jaren was het bepaald geen feest op de huizenmarkt. Gelukkig maakte ons dat niet zoveel uit. We wonen in een heerlijk huis, hebben de aller, aller, aller liefste buren die je je maar kunt wensen, we zijn of gaan niet uit elkaar of kunnen de hypotheek niet meer betalen. Dus haast? Nee, dat hebben we niet.

Ojee, wat nu?

En dan, na heel goed werk van een (voor ons) nieuwe, maar super gedreven en enthousiaste makelaar, zijn er ineens geïnteresseerden. Mensen die net zo blij van ons huis worden als dat we zelf altijd zijn. Mensen die ons huis willen kopen en ook gekocht hebben. Hoe gaaf is dat! Maar wat nu? Wat gaan we doen? We hadden de hoop een beetje opgegeven en keken niet meer rond op de huizenmarkt.

Voor- en nadelen

Wat doen we? Verhuizen we naar de stad of kiezen we weer voor het dorpse? Beiden hebben hun voor- en nadelen. In de stad bruist het, in de stad kun je makkelijk en snel overal naar toe maar in de stad is het nooit stil, kan Cartouche niet lekker vrij rondscharrelen, is de kans op een huis met een grote tuin en grote keuken niet zo heel snel voorhanden of betaalbaar. Als we in de buurt van Zoelmond blijven, behouden we makkelijker onze opgebouwde vriendschappen, is een huis met grote tuin en grote keuken prima te realiseren, kan Cartouche loslopen op straat of in de uiterwaarden, is het heerlijk rustig en zijn steden als Utrecht en Den Bosch op een half uurtje rijden ook goed bereikbaar.

Kogel door de kerk

Samen hebben we gekozen voor optie 2. We hebben een prachtig, mooi, vrijstaand huis gekocht dat nog gebouwd moet worden. Een huis met 480 m2 grond, vrij uitzicht over de weilanden en boomgaarden maar toch met buren om ons heen. Een huis dat we helemaal naar ons zin kunnen maken, met ruimte voor een grote keuken en een mooie werkkamer op de begane grond waar ik kleine bijeenkomsten of 1 op 1 coaching kan houden. Super gaaf toch?

Nieuwe start

In 2018 gaan we dus een nieuwe start maken in een nieuw huis, met nieuwe buren, in een nieuw gebouwd wijkje, in een voor ons nieuw dorpje. Maar in de buurt van onze vrienden, in de buurt van ons netwerk, in de buurt van de sportschool, in de buurt van onze favoriete slager en binnen 100 meter in de natuur. En misschien, heel misschien komt er dan eindelijk een klein hondenbroertje voor Cartouche ?

“Want zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er van alles mogelijk.”

Lieve groet,

Mariska

1 reactie

  1. Jose op 15/12/2017 om 16:32

    Lieve Mariska en Hans,
    Alles is jullie zo gegund!!
    ??

Laat een reactie achter