Kracht, trots en vrouwelijkheid

Mariska  |  

Met gemengde gevoelens reis ik af naar Rotterdam. Ik heb me opgegeven voor een 2-daagse ei-ceremonie. Ik vind het retespannend maar ben stiekem ook wel nieuwsgierig. Ik ben er klaar voor of misschien wel klaar mee om zo preuts en ongemakkelijk, bijna spastisch over dit onderwerp te doen. Na 41 jaar is het hoogste tijd voor een redelijk rigoureuze aanpak!

Met 14 superlieve, maar bijna allemaal onbekende, vrouwen beginnen we in een kring. Iedere vrouw met haar eigen verhaal, iedere vrouw met haar eigen redenen en ergens in het midden komen we elkaar tegen en hebben we uiteindelijk dezelfde intentie; onze seksuele energie laten stromen door ons lichaam. Het voelt direct veilig en vertrouwd.

Door te werken met het eitje wordt het makkelijker om in contact te zijn met je bekkenbodem als zijnde je (thuis)basis. Als de energie stroomt in de venusheuvel, baarmoeder, eierstokken, staart- en heiligbeen raak je meer verankerd in jezelf en kan de energie stromen naar hart en borsten. Hierdoor ben je in staat tot verbinding met jezelf en uiteindelijk ook met een ander. 

Door je tweede chakra te ‘genezen’, herwin je het recht om te voelen. Je herwint ook je hartstocht en lust, behoeftigheid en kwetsbaarheid. Je bevrijdt de stroom dynamische energie die van levensbelang is voor groei, verandering en transformatie én je laat het pantser vallen dat je afgescheiden houdt. Je kunt je intimiteit herwinnen en je eenzaamheid beëindigen. Dit willen we allemaal toch?

Tijdens de sessies is het vooral niet de bedoeling om enorm opgewonden te raken of een orgasme te krijgen. Hierdoor loopt je energie gelijk weg. Het is wel de bedoeling om de fijne energie die vrijkomt door het masseren van je borsten, schaamlippen, clitoris en perineum te verspreiden naar je baarmoeder, heiligbeen, staartbeen en hart. Het eitje breng je pas na de massage in wanneer je vagina daar klaar en ontvankelijk voor is. Heel veel voel ik daar niet van. Net als een tampon ben je haar gelijk kwijt. Toch voel ik een zekere kracht, trots en vrouwelijkheid door mijn lijf stromen met het eitje in.

Natuurlijk word ik tussendoor afgeleid door kletsende mensen in de tuin, de gedachten dat ik het hotel even moet bellen om te zeggen dat ik later kom, mijn blaas die bijna uit elkaar klapt omdat ik zo nodig moet plassen of wat denk je van de bbq-lucht die door het raam naar binnen komt… Kom op Maris, laat je niet afleiden, keer terug naar jezelf, naar je lichaam, naar je eigen ervaring. 

Verspreid over 2 dagen doen we verschillende prachtige energie-oefeningen en hebben we 3 ei-ceremonies. Alle 3 met een ander thema en met een ander doel. Met andere ervaringen en andere belevingen. Alle 3 even bijzonder en mooi. We sluiten de tweede dag af met een heerlijke dans met van die gezellig klingelende sjaaltjes om. We gieren van het lachen en trainen ondertussen onze bekkenbodemspieren!!! 

Het is fijn om deze expeditie met een groep te doen. Je prachtige lichaam te verkennen in een veilige omgeving. De warmte, liefde en steun te voelen van de andere vrouwen. Mijn lichaam blijkt helemaal niet zo ‘doods’ te zijn zoals ik de afgelopen jaren gedacht en gevoeld heb. ‘Ze’ is juist springlevend en blij dat ze eindelijk de aandacht en liefde krijgt van mij die ze verdient. 

Tijdens de 2-daagse voel ik de schaamte voor mijn lichaam, voor die paar kilo die er eigenlijk misschien wel af zouden kunnen, die grijze haren die nodig geverfd moeten worden of de houterigheid van mijn bewegingen, van mijn schouders glijden. Ik ben ik, jij bent jij en we hebben allemaal een prachtig lichaam dat we mogen koesteren en liefhebben, precies zoals het is, nu op dit moment. 

Na twee intense dagen rij ik terug naar huis. Ik ben kapot maar vooral ongelooflijk dankbaar dat ik mezelf deze reis gun!

Liefs,
Mariska

Zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter