In gesprek met…

Mariska  |  

Weet je nog mijn podcast over ongewenste kinderloosheid en seks? Poeh wat was dat spannend om te delen maar tjonge jonge wat is hij veel beluisterd! Niet normaal. Blijkbaar ben ik niet de enige die hiermee worstelt. Daarom neem ik je, zoals beloofd, middels deze blog mee verder op mijn expeditie. 

Al maanden is zelfliefde ‘mijn’ thema. Maar hoe doe je dat toch en wat houdt het eigenlijk in? Is zelfliefde je ieder lekker taartje gunnen dat je tegen komt? Is zelfliefde doelloos ronddwalen op je telefoon? Is zelfliefde weer een nieuw boek in de kast of jas aan de kapstok? Nee, natuurlijk niet. Steeds meer kom ik tot de conclusie dat zelfliefde echt van binnenuit mag komen. In al zijn facetten. Zelfliefde is jezelf voeden met gezond eten, zelfliefde is jezelf voeden met positieve gedachten, zelfliefde is je omringen met mensen waar je blij van wordt, zelfliefde is zorg en aandacht besteden aan je lichaam van buiten én van binnen. 

Oke, weten is 1, voelen en doen is zeker… 5!!! Jeetjemina, dit is nog niet zo eenvoudig. Maar… wel een te gek avontuur.

Meer en meer kom ik tot de ontdekking dat ik over mijn eigen lichaam nog enorm veel schaamte en ongemak voel. En nee, niet zoals ik eruit zie, niet over mijn haar of over die paar kilo teveel. Nee, ik heb het over al die vrouwelijke ‘aspecten’ en ‘onderdelen’ in en aan mij. 

Een paar maanden geleden ben ik een enorme uitdaging aangegaan. Ik ben een 3-jarige opleiding gestart over het volledig vrouw zijn. We leren hoe we onze feminiene waarden belichamen, we leren luisteren en handelen naar de wijze raad van ons prachtige en krachtige lichaam. We gaan aan de slag met een yoni ei, we leren orgaanmassages geven, healen en nog zoveel meer. Alles op een hele mooi, zachte, liefdevolle en respectvolle manier. Super interessant. Holy moly wat kom ik mezelf tegen. 

Afgelopen les gingen we in gesprek met verschillende vrouwelijke lichaamsdelen; hart, borsten, vagina, clitoris, baarmoeder en eierstokken. We stelden ieder lichaamsdeel letterlijk de vraag ‘hoe is het met jou?’ Bizar wat er gebeurt als je echt helemaal ingetuned bent in je eigen lijf. Mijn hoofd zei in eerste instantie ‘ja duh, doods en koud, dat wist je toch al?’ Maar was dat echt wel zo? Nee dus… ik kreeg echt prachtige levendige en energieke antwoorden van ieder deel afzonderlijk.

Ik realiseerde me ineens hoe weinig aandacht ik heb voor deze gebieden, hoe ik deze lichaamsdelen volledig genegeerd heb en eigenlijk ook nog nooit ‘gezien’ heb. Ik realiseer me wat een schaamte en ongemak ik voel als ik überhaupt al de woorden moet uitspreken of zoals nu, opschrijven. Ik hoor de juf zo makkelijk en vanzelfsprekend praten over orgasmes, masturbatie, seks, borsten en baarmoeders terwijl ik het liefst verdwijn onder het tapijt met het schaamrood op mijn wangen. Waar ben ik in hemelsnaam terecht gekomen? Gaan we het hier echt over hebben? No way, kan ik nog terug? 

Nee natuurlijk wil ik niet terug. Hier wil ik doorheen. Dit wil ik aangaan, hoe spannend ook. Ik weet dat het onderdeel is van mijn expeditie. Ik wil mijn eigen taboes doorbreken, voor mezelf en misschien ook voor jou. 

Wordt vervolgd.

Liefs,
Mariska

Zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter