Heling van je vrouwelijkheid

Mariska  |  

Liefde en aandacht schenken aan je lichaam. Er goed voor zorgen. Op alle fronten; slaap, voeding, lichamelijke verzorging, beweging, emoties, stress… We leren het nog steeds nergens. We krijgen het niet mee vanuit onze opvoeding, we leren het niet op school, we praten er nauwelijks over met vriendinnen. In onze jeugd horen we alleen dat we gemiddeld iedere maand ongesteld worden, waar de tampons of het maandverband ligt en dat je er ongeveer halverwege je cyclus op moet letten om niet zwanger te worden, tenzij je dat graag wilt. Op school krijgen we een heel klein beetje seksuele voorlichting maar verder… blijft het akelig stil. Oja, als je aan de pil wilt, dan hebben we het daar t.z.t. wel over. 

Er rust nog altijd veel schaamte en taboe op praten over je hormonen, cyclus, vulva, baarmoeder, borsten en intimiteit. Vertellen dat je eigenlijk heel weinig weet op dit gebied, doe je niet. Aangeven dat je niet lekker in je vel zit, iedere maand een paar dagen achterstevoren binnenstebuiten in je bed ligt, creperend van de pijn omdat je weer ongesteld geworden bent. Of dat je iedere nacht 35x wakker wordt, badend in het zweet en regelmatig ongelofelijk chagrijnig bent en zo emotioneel als de pest, hoeft ook niemand te weten. Niet zo moeilijk, want we spreken er nauwelijks over met elkaar. En anders zeer oppervlakkig. 

Of je nu een zwangerschap wenst, in een fertiliteitstraject zit, een mooi gezin hebt, gewenst of ongewenst kinderloos bent, in de overgang of er al voorbij, het is zo ontzettend waardevol om te weten hou jouw prachtige lichaam, met name jouw baarmoeder, in elkaar zit. Het is zo belangrijk om optimaal voor je lichaam te zorgen. Als je dat niet doet, kunnen er soms klachten ontstaan in meer of mindere mate. Hevige buikpijn, rugpijn, endometriose, onregelmatige cycli, PMS, stemmingswisselingen, extreme vermoeidheid, heel veel zin in seks of juist helemaal niet, zweten, angsten, woede, stress of depressiviteit, moeite met zwanger worden, onrustige cellen en in ernstige gevallen vormen van kanker. 

Je gelooft dit misschien niet, maar al deze klachten ontstaan niet voor niets. Ze hebben je iets te vertellen. Ze willen je iets duidelijk maken. Je hebt hier iets mee te doen. Wanneer je het niet vertrouwd, ga dan zeker naar de huisarts. Maar… ik wil je ook uitnodigen om de tijd te nemen om na te denken waar jouw lichaam jou op wilt wijzen. Uit te zoeken wat de onderliggende boodschap is. Vaak ligt de oorzaak bij onverwerkte emoties of trauma’s. En geloof me, dat is niet je eigen schuld en dat doe je niet expres. Je mag jezelf nooit de schuld geven van de klacht of ziekte. Maar, je kunt er wel iets aan doen.

Onze gedachten, emoties en onze hersenen communiceren rechtstreeks met onze hormonen en ons immuunsysteem, met ons zenuwstelsel én onze organen. Lichaam en geest werken keihard samen. Lichaam en geest zijn één! Heling van je vrouwelijkheid, heling van je klachten, heling van pijn bestaat uit verbinding maken met je hoofd, hart én je baarmoeder. Leren luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Bewuste en onbewuste emoties, trauma’s en hardnekkige overtuigingen helen en loslaten zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel zodat je klachten kunnen verminderen of zelfs genezen. 

Helaas bestaat heling van je vrouwelijkheid niet uit het innemen van 1 magische pil. 1 pil waardoor je verlost bent van al je shit en omgetoverd wordt tot een prinses. Was het maar waar. Nee, eigenlijk niet. Moet je niet willen. Heling van je vrouwelijkheid is een expeditie, een supermooie, soms heftige en confronterende maar zeer waardevolle reis naar binnen langs de stations: Hoofd, Hart én Baarmoeder. Met als stralend eindstation; jouw allermooiste versie, van binnen naar buiten! Ongeacht je leeftijd!!! Hoe gaaf is dat. 

Ik neem je mee op expeditie en maak je met alle plezier bewust hoe je lichaam, met name je baarmoeder, in elkaar zit en hoe je deze kunt helen. Ik deel met plezier mijn tips en tools met jou zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast kan ik je in mijn coaching helpen jouw emoties en trauma’s los te laten en te helen zodat lichamelijke klachten verminderen of wellicht verdwijnen en jij zoveel fijner, krachtiger en vrouwelijker in je vel komt te zitten. 

Liefs,
Mariska

Laat een reactie achter