Speciale Sint Editie

Sinterklaas, ik weet niet hoe jij ermee om gaat maar ik vond het jarenlang best een pittige, emotionele en eenzame avond die wat mij betreft gerust overgeslagen mocht worden.

Maar dit jaar doe ik het eens helemaal anders.  Op 5 december van 9.30 tot ca. 16.30 uur organiseer ik namelijk een speciale Sint bijeenkomst waarbij we met het thema 'Geef stem aan je emoties' aan de slag gaan. En ik beloof je, dat gaan we op hele mooie maar vooral ook leuke manieren doen.

Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor het delen van verhalen want dat dit zo ontzettend fijn en waardevol is, merk ik keer op keer weer. De herkenning, het gevoel hebben er niet alleen voor te staan, eerlijk kunnen zeggen hoe jij er op dit moment in staat en wat jou nog altijd verdrietig of boos maakt. Het is zo fijn om dat te kunnen delen met vrouwen die zo goed weten hoe jij je voelt.

Zoals gebruikelijk zorg ik ervoor dat je de hele dag goed verzorgd wordt. Daar hou ik nu eenmaal van. We zijn vaak hard en streng genoeg voor onszelf dus deze speciale dag leg ik je ook heel graag in de watten.

Wat brengt deze bijeenkomst jou?

Letterlijk en figuurlijk lucht!

Uiting durven geven aan emoties

Je verhaal durven delen

Contact met bondgenoten

Ruimte om je verhaal te delen in een veilige en ontspannen setting

Een lach op je gezicht, nieuwe energie en inspiratie

Gelegenheid tot het stellen van vragen

Herkenning en erkenning, je bent niet alleen

Handvatten en tips om voluit te leven

Wie ben ik?

Mijn naam is Mariska van Dam en samen met Hans hebben wij al ruim 17 jaar een kinderwens.

Helaas mochten uitgebreide onderzoeken, 6 IUI en 2 IVF-pogingen met diverse extra terugplaatsingen en heel veel bezoekjes aan verschillende alternatieve therapeuten geen baat hebben. Wij staan nog altijd met lege handen.

Geen kinderen mogen krijgen heeft een behoorlijke impact op mijn leven gehad. Ik had het zo graag anders gezien. Maar helaas is in deze maakbare wereld toch niet alles maakbaar! En daar heb je mee te dealen.

Dat laatste kan ik inmiddels heel goed. Ik heb van mijn verdriet mijn kracht gemaakt. Ik deel mijn verhalen en mijn leven via podcast, blogs en posts. Niet alleen de verdrietige kanten, maar ook de leuke kanten. Dat wat er wel is. De vrijheid die wij ervaren. De nieuwe kansen en uitdagingen die er zeker zijn. Daarnaast coach ik vrouwen die ongewenst kinderloos zijn en nog worstelen met dit verdriet. Die nog geen idee hebben hoe ze hun leven nu in 'moeten' richten. En dat doe ik met zoveel liefde en plezier. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Natuurlijk organiseer ik graag bijeenkomsten zoals deze. Jarenlang heb ik mooie events georganiseerd en ik vind het een feestje om dat nu voor jou te mogen doen.

 

Zie ik je 5 december?

Liefs,

Mariska

Handig om te weten!

Datum: zaterdag 5 december

Tijd: van 9.30 tot ca. 16.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur

Incl. koffie, thee, fruit, lekkers én een uitgebreide lunch

Locatie: Buitenhuis Buren in Buren, Gelderland

Maximaal aantal bondgenoten: 6

De vergoeding voor deze compleet verzorgde en speciale dag is € 159,- incl. BTW

Bonus deal: een gratis 1-op-1 adem/coach-sessie van ca. 1,5 uur t.w.v. €100,- bij mij in de praktijk!

Uiteraard volgen we de COVID RIVM richtlijnen. De ruimte is groot genoeg en goed te ventileren.

Referenties-MIK

Na jaren van medische trajecten in binnen- en buitenland zonder het gewenste resultaat, kwamen we tot de conclusie dat onze grootste wens spijtig genoeg niet gerealiseerd gaat worden. Dat was het dan.. daar zaten we met ons verdriet, boosheid, rouw, zwangere vrienden en familie.. hoe moest ik hiermee omgaan?

Op Facebook kwam ik een webinar van Mariska tegen en besloot me aan te melden. Ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb

genomen! Na het webinar heb ik contact gezocht met Mariska en zijn we gestart met online coaching, omdat ik niet in de buurt woon.
 
Online coaching had ik eerst wat twijfels bij, maar het ging prima! Heel fijn om met iemand te spreken die 'ervaring' heeft met ongewenste kinderloosheid en weet wat je doormaakt.
 
Na een aantal sessies hebben we fysiek afgesproken zodat ik ook een ademsessie kon krijgen. Als nuchtere noordeling had ik hier niet al te veel verwachtingen van, want tot nu toe hadden 'alternatieve dingen' nooit geholpen.
 
Dit keer had ik het mis, er gebeurde wel degelijk wat. Hoewel ik het idee had dat het al stukken beter ging door de coachingsgesprekken, merkte ik bij de ademsessie dat er in mijn lichaam nog wel degelijk verdriet en veel spanning zat. Het gaf mij inzicht dat het dus niet alleen mentaal is, maar ook lichamelijk.
 
De ademsessies helpen mij verder in de verwerking van, en het kunnen omgaan met, ongewenste kinderloosheid. Bedankt Mariska!

Agnetha

Referenties-MIK

Bedankt voor het mooie consult.
De ademsessie was echt magisch. Het gevoel probeer ik te omschrijven, maar is haast te groots om er de juiste woorden aan te geven.
Maakt ook niet uit, het effect wat het op mij heeft gehad is echt heel fijn. Alsof er letterlijk weer een stuk is opgeruimd. Een deurtje is opengegaan, en een blokkade is weggenomen.
 
Heb me gisteren, en nog steeds, heel ontspannen en loom gevoeld. Had vannacht de vreemdste dromen, kan niet alles goed herinneren maar is oké, ik werd met een blij gevoel wakker. 
 
Bedankt voor het gesprek en de mooie inzichten. Het 70/80% verhaal blijft door mijn hoofd spelen. Zo fijn en geeft heel veel rust. Het stuk zelfliefde ga ik (nog) meer toepassen de komende weken.

Emmy

Referenties-MIK

Hoi Mariska, nogmaals bedankt voor vandaag. Ik was heel zenuwachtig in het begin maar gelukkig werd ik snel op mijn gemak gesteld door jou en de anderen. De gesprekken heb ik als fijn ervaren en eindelijk voelde ik mij eens niet eenzaam......

De oefening met het ademhalen was voor mij een spannende en beetje heftige ervaring maar heeft bij mij aardig wat los gemaakt. Ik was helemaal kapot toen ik thuis was maar ik vond het een super leuke dag en ik heb er zeker wat aan gehad. 😁

Karin

Referenties-MIK

Ik wilde je nog even laten weten dat ik terugkijk op een hele fijne middag. Je had het perfect geregeld, een fijne rustige locatie, lekkere hapjes en drankjes en een ongedwongen sfeer. Niets moet, alles mag. Het heeft me erg goed gedaan om met mensen te kunnen praten die hetzelfde meemaken en weten hoe het voelt. Je leert van de verhalen en je leert meer over jezelf. Ook de ademhalingstechniek was erg verhelderend. Ik voelde me stukken lichter toen ik naar huis reed en heb weer nieuwe inzichten gekregen. Dank je wel daarvoor.

Lianne

Referenties-MIK

Inmiddels thuis aan de koffie laat ik je verhaal van vanochtend nog even de revue passeren en weer schieten de tranen in mijn ogen. Wat een mooie en ontroerende woorden. Maar ook heel dapper hoe je je verhaal vertelde en hoe sterk maar toch ook kwetsbaar je daar stond.

Ine

Referenties-MIK

Top dat jij naar buiten durft te schrijven en praten. Wereldkundig wilt maken over ongewenst kinderloos zijn. Ik volg je graag!

Tineke

Referenties-MIK

Nogmaals dank voor de ademsessie vanmiddag. Wat een emotie kwam er los maar wat voelt het (nog steeds) goed. Het lijkt en voelt alsof er kilo's van me zijn gevallen, echt heel fijn. Ik kijk uit naar onze vervolgsessie. Je bent een top coach!

Anja

Referenties-MIK

Ik worstel ontzettend met het niet krijgen van kinderen. Een verscheurend verdriet. Het deed me zo goed om jou dit zo treffend te zien omschrijven. Ik kijk er naar uit om je te mogen volgen. 

Anoniem

Referenties-MIK

Bedankt voor deze prachtige dag! Heb genoten, gelachen, gehuild en bovenal prachtige mooie mensen mogen leren kennen. Voel me een rijk mens ♥️

Emmy

Referenties-MIK

Wat heb ik genoten van deze waardevolle dag! Er was zoveel herkenning in de verhalen. Het was fijn om eindelijk eens “bondgenoten” te ontmoeten. Stuk voor stuk mooie, krachtige vrouwen die hebben geleerd om te kijken naar hetgeen ze wél hebben. Fijn dat er zoveel tijd was om samen in gesprek te gaan. Ik heb vandaag nieuwe inzichten opgedaan die ik zeker meeneem in mijn rugzak. Bedankt voor deze inspirerende dag! 

Lianne

Referenties-MIK

Bedankt voor een ontzettend fijne dag gisteren. Heb zelf al best wat 1-op-1 begeleiding gehad in mijn proces, maar wat werkt samen delen met ZIJ die het echt snappen toch ontzettend verbindend en helend. Daarnaast werkt jouw positieve en energieke manier van deze dag begeleiden echt aanstekelijk! Dank dus!🤩🥰

Anne-Marie

Referenties-MIK

Mariska deelde haar verhaal met onze 2e bachelorjaar studenten in de opleiding vroedkunde van de AP Hogeschool Antwerpen.
Haar verhaal was zo puur en bewoog studenten. Ze gaf hen inzicht in de harde realiteit van ongewenste kinderloosheid. Dit werd zowel door de opleiding zelf als door studenten ervaren als een meerwaarde voor hun groei naar competente beroepsbeoefenaars. Dankzij Mariska’s getuigenis konden studenten zich niet alleen een beeld vormen van het verloop van vruchtbaarheidsbehandelingen, maar verworven ze inzicht in ‘de patiënt’ en de pijnlijke gevoelens die achterblijven. Ze beschreef haar strijd, maar ook hoe ze zich terug een weg bokste naar geluk en plezier in het leven.

Luka Van Leugenhaege - Lector - Onderzoeker Vroedkunde - AP Hogeschool Antwerpen

Referenties-MIK

Ik heb onlangs naar je verhaal geluisterd vanuit de opleiding verloskunde. Wauw, wat raakte jij mij ontzettend. Ik vind het zo sterk dat je van je pijn je kracht maakt. Ik besefte al dat het fertiliteitstraject ontzettend emotioneel, verdrietig en zwaar is. Maar jij hebt mij echt laten inzien dat het veel meer is dan alleen dat. En dat je leven echt stilstaat ondanks dat alles doorgaat. Ik heb zoveel aan je verhaal gehad en zie in dat loze opmerkingen zeker niet toepasselijk zijn. Een luisterend oor en vooral het erkennen dat de verdriet er mag zijn is veel belangrijker. Ik heb ook een opdracht gemaakt na je hoorcollege en had je die graag toe gestuurd zodat je kan zien hoeveel ik als vroedvrouw in spé aan je verhaal heb gehad. Lieve Mariska, bedankt voor het delen van je o zo intieme verhaal. Ik vind je een ontzettend sterke vrouw.

Jennifer - Leerling verloskundige AP Hogeschool Antwerpen