Holy crap, een ei-ceremonie!

Mariska  |  

Les 3 van mijn opleiding! 

‘Zorg dat je een yoni eitje, kokend water, warm water en een fijn deken bij de hand hebt liggen.’ O nee, gaan we hier echt nu al mee aan de slag? Dat meen je niet. Het is pas les 3. Kom op!

Voor aanvang van de les hebben we een reader ontvangen met informatie over het gebruik van een yoni ei. Een yoni ei is een edelsteen in de vorm van een… ei! Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Dit eitje is een instrument dat voor veel heling kan zorgen. Zowel wat lichamelijke klachten betreft als emotionele en spirituele pijn. Met het eitje maak je je vrouwenlichaam schoon en je doorbloedt optimaal alle lichaamscellen en dus ook je seksuele organen…

Als je regelmatig met het eitje werkt, ga je merkbaar meer in je lichaam aanwezig zijn. Je bekkenbodem komt meer in je gevoelsbewustzijn en je adem wordt uitgenodigd ook hier meer aanwezig te zijn. Hierdoor vergroot je je fysieke en energetische draagkracht. 

Terwijl ik de reader lees kom ik termen tegen waarvan ik weleens gehoord heb maar eigenlijk geen idee heb waar ze terug te vinden zijn in mijn lichaam. Want hoewel de hele gynaecologische goegemeente mijn onderkant van voor tot achter en van binnen en buiten kent, heb ik geen idee. Nou ja, dat is ook niet helemaal waar natuurlijk maar tijdens het lezen van de reader heb ik google wel even nodig voor de nodige aanvullende informatie. 

Super gênant, knullig of naïef misschien maar weet jij waar jouw heiligbeen of sacrum precies zit? Weet jij waar jouw perineum ligt? Of de psoas-spier? Ik begin echt aan alles te twijfelen. Lang leve internet want dat we dit tijdens biologieles op school besproken hebben kan ik me echt niet meer herinneren. Of heb ik het heel ver weg gestopt misschien?

Hoewel ik het superspannend vind, ben ik tegelijkertijd ook wel nieuwsgierig wat zo’n eitje met je doet, hoe het werkt. Het gaat er niet om om een orgasme te krijgen, verre van zelfs. Een orgasme geeft een hormonale climax gevolgd door een hormonale dip. Net zoiets als het eten van suiker dus…! Het is beter om het gelukshormoon langzaam op te bouwen zodat het fijne en blije gevoel veel langer bij je blijft, waardoor je ogen gaan glanzen en je hele wezen gaat stralen. En dat willen we allemaal toch? 

Oke, genoeg informatie, nu aan de slag!

Ik zet mijn Pippi Langkous staarten op en ga. ‘Gelukkig’ kan ik, vanwege mijn knie-operatie, nog niet live in de les aanwezig zijn en dus volg ik de training via zoom. Vanuit mijn eigen bed, lekker onder mijn eigen dekbedje, maak ik kennis met het eitje. Man, wat vind ik dit gênant en spannend. En dan moet ik het ook nog zonodig met jou delen…  Maar goed, ik kan ook niet halverwege mijn verhaal stoppen. Dat is ook gek. 

Thank god! Omdat de les uitloopt gaan we niet ‘all the way’ en houden we het bij een korte ‘kennismaking’ met het eitje rondom het heiligbeen en het perineum. We ademen heel bewust in en uit naar die plekken toe en laten de energie door ons lichaam stromen. Dit is eigenlijk superfijn, best wel lekker zelfs en ik denk voor de geoefende onder ons ook zeer ontspannend. Al voel ik dat laatste nog niet! Ik moet zelfs opbiechten dat ik enorm opgelucht ben dat het hier, voor vandaag, bij blijft. 

Als ik de juf een paar dagen later spreek, hebben we het over deze ervaring en mijn enorme schaamte. Ik besluit me in te schrijven voor een extra module waarin we 2 dagen lang, live!!!, in een veilige setting, met andere lieve vrouwen, aan de slag gaan met het eitje. Ieder onder haar eigen dekentje, dat dan gelukkig wel! Als je het over taboe doorbrekend hebt dan is dit het in het kwadraat. Althans voor mij dan. De schaamte met een enorme sprong voorbij! Ik ben benieuwd. Nee, ik ben doodsbang maar ik voel aan alles dat ik dit moet doen. 

Wordt weer vervolgd!
Ben je trouwens nieuwsgierig naar een yoni ei, kijk dan even hier!

Liefs,
Mariska

Zelfs als je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn, is er nog zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter