Demons in our head

Mariska  |  

The moment we stop running from the demons in our heads
And instead we choose to love them
When saying yes to life both shadow and light 
Oh, our suffering is done and we come alive

(Songtekst Shedding Skins, @thisisfiamusic)

En zo is het precies!

We zijn ons zo vaak niet bewust van al die stemmetjes in ons hoofd, stemmetjes die ons ervan weerhouden te stralen, onszelf te zijn, op en top vrouwelijk en krachtig.

Als je al bewust en met aandacht in de spiegel durft te kijken, dan hebben we altijd zoveel kritiek op onszelf. ‘Ik ben te dik, te dun, mijn haar pluist, heb wallen onder mijn ogen, m’n borsten hangen, rolletjes op mijn buik, m’n billen zijn te plat, m’n heupen te breed, m’n voeten te groot etc. etc.’ 

Of wat denk je van dat stemmetje als we contact willen hebben of maken met anderen! ‘Wie zit er nu op mij te wachten?’ ‘Wat zal hij/zij wel niet van mij vinden’ ‘Ik ben echt geen leuk gezelschap’ ‘Ik bel hem/haar maar niet want hij/zij heeft vast iets beter te doen enz. enz.’

Deze herken je misschien ook wel bij het zoeken naar een andere baan of hobby. ‘Dat kan ik helemaal niet, anderen zijn veel beter, ik moet eerst nog … leren, ik word het toch nooit, dit wordt vast weer niets enz. enz.’

Allemaal demons in our head die ons heel graag klein, onzichtbaar en onzeker houden zodat we vooral niet ons ware potentieel benutten. 

Maar stel hè, stel dat het je lukt om ervoor te kiezen om deze demons niet meer te haten maar van ze te houden. Stel dat dat kan. Hoe zou je je dan voelen? Wat zou je dan doen? Hoe zou jouw leven er dan uitzien? 

Sinds ik mijn demons herken, erken en, jawel, lief heb, sta ik zoveel krachtiger en zelfverzekerder in het leven. Durf ik te stralen en trek ik me niet zoveel meer aan van wat anderen van mij vinden. Sterker nog, toen ik een tijdje terug heel veel complimenten kreeg, vonden ze eindelijk een bodem in mij om op te landen. Kon ik de woorden liefdevol horen en in ontvangst nemen. Daarvoor gingen ze het ene oor in en het andere oor weer uit en had mijn demon gelijk zijn woordje weer klaar ‘ja, ja, dat zeggen ze allemaal om aardig gevonden te worden maar het is echt niet waar hoor wat ze zeggen’. Dit keer was het zo anders. Ik kon alleen maar denken ‘ja, dit klopt wat jullie zeggen, dit ben IK!’ 

Geloof me, jij kunt er ook voor kiezen om van je demons te houden. Hoe? Daar help ik jou graag bij! Stuur me gerust een berichtje voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liefs,
Mariska

Laat een reactie achter